Ф’ючерси на пшеницю Euronext зросли у четвер

Джерело:  Oilworld
євро

Ф’ючерси на пшеницю Euronext виросли в четвер завдяки погодним ризикам для посіву, але відійшли від більш раннього тижневого максимуму на тлі подальших ознак жорсткої експортної конкуренції.

Груднева пшениця на паризькій біржі Euronext закрилася із зростанням на 0,3% до 221,25 євро (247,18 дол. США) за тонну.

Раніше контракт зріс до найвищого рівня за тиждень до 223,75 євро, перш ніж скоротити зростання, оскільки пшениця Чикаго пішла вниз.

Занепокоєння щодо посухи в Чорноморському регіоні посилилося цього тижня через оцінку консалтингової компанії Sovecon про те, що прогрес посіву пшениці озимої в росії впав до 11-річного мінімуму.

Сильні дощі у деяких частинах Європейського союзу також почали викликати сумніви щодо умов сівби.

Проте прогнози полегшення дощів на заході України стримали побоювання з приводу посіву в Чорноморському регіоні, тоді як нижчі, ніж очікувалося, щотижневий експортний продаж пшениці зі США знову привернув увагу до конкуренції з боку дешевших чорноморських поставок.

Зернові ринки також очікують на подальші вказівки від квартальних оцінок запасів зерна в США, які мають бути опубліковані в понеділок.

“Хоча світові ринки побачили деяку підтримку, європейські ціни, як і раніше, перебувають під тиском агресивного експорту чорноморського походження”, – йдеться у замітці британського торговця ADM Agriculture.

Трейдери заявили, що 12,5% російська пшениця з постачанням у жовтні котирувалася набагато нижче за ціни на заході ЄС на рівні 215–218 доларів за тонну FOB, а 11,5% російська пшениця — близько 211–214 доларів.

“На ринку спостерігається певна суперечність із зростанням Euronext, незважаючи на те, що російський експорт, як і раніше, відвантажується в дуже великих обсягах, а російські експортні ціни залишаються на низькому рівні цього тижня”, – сказав один німецький трейдер.

Але розмови про те, що росія може запровадити експортні квоти з лютого, як це було в попередні роки, підвищують ймовірність попиту наприкінці сезону.

«Будь-які російські експортні квоти також відродять надію на покращення експортного продажу пшениці з ЄС у першій половині 2025 року».

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!