Ф’ючерси на пальмову олію в Малайзії знизилися

Джерело:  Оilworld
пальмовое масло

Ф’ючерсний контракт на пальмову олію з постачанням у липні на біржі деривативів Малайзії в Бурсі подешевшав на 23 ринггіти, або на 0,57%, до 3989 ринггітів ($834,34) за тонну, що стало найгіршим показником з початку грудня.

Експорт другого за величиною виробника у світі в березні зріс на 28,61% у місячному вирахуванні до 1,32 млн метричних тонн на тлі вищого попиту під час святкування Рамадану та Ід аль-Фітр.

Однак, за словами трейдерів, попит, як очікується, знизиться в міру завершення святкових заходів і на тлі менш привабливих цін порівняно з олією-конкурентами.

Геополітична напруженість та удари по портовій інфраструктурі України створять логістичні проблеми, які можуть спровокувати зростання цін на ринку олії, сказав Мітеш Сая, торговий менеджер Kantilal Laxmichand & Co, повідомляє Рейтер.

Пальмова олія продовжує знижуватися і знаходиться на найнижчому рівні за останні шість тижнів

Найактивніший контракт на соєву олію в Даляні подешевшав на 0,08%, тоді як контракт на пальмову олію втратив 0,9%. Ціни на соєву олію на товарній біржі Чикаго зросли на 0,5%.

На пальмову олію впливають коливання цін на родинні олії, оскільки вони конкурують за частку світового ринку рослинних олій.

Експорт соєвого шроту з Індії у 2023/24 році зріс на 13% порівняно з минулим роком і досяг найвищого рівня за десятиліття, оскільки постачання більш ніж подвоїлося, повідомив у середу провідний галузевий орган.

Ціни на нафту продовжили зниження після падіння на 3% у ході попередньої сесії, оскільки інвестори звернули увагу на ознаки того, що можна уникнути масштабнішого конфлікту на ключовому близькосхідному регіоні, а також на побоювання щодо попиту.

Нижчі ф’ючерси на сиру нафту роблять пальмову олію менш привабливим варіантом для біодизельного палива.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!