Ф’ючерси на пальмову олію в Малайзії виросли в понеділок, перервавши шестиденне зниження

Джерело:  Оilworld
пальмова олія

Ф’ючерси на пальмову олію в Малайзії виросли в понеділок, перервавши шестиденне зниження слідом за зростанням цін на соєву олію, хоча очікування зростання виробництва пальмової олії, зниження цін на нафту та сильніший ринггіт обмежили зростання.

Базовий контракт на пальмову олію з постачанням у липні на біржі деривативів Малайзії Бурси зріс на 14 ринггітів, або 0,36%, до 3940 ринггітів ($819,53) за метричну тонну на момент закриття, завершивши найдовшу смугу зниження з вересня 2023 року.

Найактивніший контракт на соєву олію в Даляні зріс на 0,29%, а контракт на пальмову олію втратив 1,21%. Ціни на соєву олію на торговій біржі Чикаго зросли на 0,87%.

На пальмову олію впливають зміни цін на родинні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

Оскільки країни призначення нормують імпорт пальмової олії у відповідь на високі ціни, пальмова олія починає конкурувати з альтернативними оліями за ціною в очікуванні нормального сезонного збільшення виробництва, сказав Пранав Баджорія, директор брокерської сінгапурської компанії Comglobal Pte Ltd, повідомляє Рейтер.

Ціни на нафту впали, оскільки увага ринку переключилася на фундаментальні показники після того, як Ізраїль та Іран зменшили ризик ескалації бойових дій.

Пальмова олія втрачає позиції на тлі очікуваного зростання виробництва та падіння цін на нафту

Слабкі ф’ючерси на сиру нафту роблять пальму менш привабливим варіантом сировини для біодизельного палива.

Малайзійський рінггіт, зміцнився на 0,13% по відношенню до долара.

Незалежна інспекційна компанія AmSpec Agri Malaysia повідомила, що експорт малазійських продуктів із пальмової олії за період з 1 по 20 квітня зріс на 14,3% порівняно з рівнями з 1 по 20 березня, а сюрвеєрська компанія Intertek Testing Services повідомила, що експорт пальмової олії виріс на 10,2%.

Експорт пальмової олії Індонезії у лютому становив 1,3 мільйона тонн, а експорт за період з 1 по 27 березня становив близько 885 000 тонн, як показали дані міністерства торгівлі у понеділок.

Дощі посиляться в Індонезії та Малайзії наприкінці квітня, повідомила LSEG у звіті про прогноз погоди, додавши, що «збільшення кількості опадів, що не викликає побоювань повеней, створює дуже позитивний прогноз для пальмової олії Індонезії та Малайзії».

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!