Ф’ючерси на пальмову олію Малайзії закрилися зниженням у понеділок

Джерело:  Oilworld
пальмовое масло

Ф’ючерси на пальмову олію Малайзії закрилися зниженням у понеділок після трьох послідовних сесій зростання, обтяжених слабкістю акцій Dalian Palm Olein та соєвої олії торгової палати Чикаго (CBOT).

Еталонний контракт на пальмову олію з постачанням у грудні на Біржі деривативів Малайзії в Бурсі втратив 76 ринггітів, або 1,98%, до 3754 ринггітів ($800,94) за метричну тонну на момент закриття.

“Ціни не змогли утримати чинність минулої п’ятниці, в основному через ранкову слабкість Dalian Palm Olein”, – сказав трейдер з Куала-Лумпура.

«Незважаючи на деяке зростання цін на сиру нафту, слабкість соєвої олії, що продовжується, CBOT призвела до того, що груднева ціна пальмової олії протестувала південний мінімум на рівні 3737 ринггітів», повідомляє Рейтер.

Найактивніший контракт на соєву олію в Даляні впав на 1,34%, а контракт на пальмову олію втратив 1,65%. Ціни на соєву олію на торговій біржі Чикаго знизилися на 0,47%.

На пальмову олію впливають зміни цін на родинні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

Індонезія встановила базову ціну на сиру пальмову олію на рівні $798,83 за тонну на період з 16 по 30 вересня порівняно з першою половиною місяця. Проте експортне мито та збір залишилися незмінними на рівні $33 та $85 за тонну відповідно.

Китай збільшить імпорт малайзійської пальмової олії на 250 тисяч тонн на рік, повідомило в неділю державне інформаційне агентство Бернама з посиланням на прем’єр-міністра Малайзії Анвара Ібрагіма.

Експорт малазійських продуктів із пальмової олії за 1-15 вересня впав на 9,3% порівняно з місяцем раніше до 574 936 тонн, повідомила у п’ятницю незалежна інспекційна компанія AmSpec Agri Malaysia.

За словами технічного аналітика Reuters Ван Тао, пальмова олія може впасти в діапазоні від 3705 до 3726 рінггітів за тонну після того, як вона не змогла подолати зону опору в 3795-3820 рінггітів.

(1 долар = 4,6870 ринггітів)

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!