Ф’ючерси на малазійську пальмову олію закрилися зростанням на 2,94%

Джерело:  Oilworld
пальмова олія

Ф’ючерси на малайзійську пальмову олію закрилися зростанням і зафіксували тижневий приріст у п’ятницю, що було зумовлено розширенням конфлікту на Близькому Сході.

Базовий контракт на пальмову олію CPO з постачанням у грудні на біржі деривативів Bursa Malaysia зріс на 123 рінггіти, або на 2,94%, до 4305 рінггітів (1021,35 дол. США) за тонну на момент закриття.

Контракт зафіксував тижневий приріст на 6,27%, що є найвищим показником із червня 2023 року.

Ринок пальмової олії переживає бичачий тренд, відбиваючи ралі сирої нафти на фоні конфлікту на Близькому Сході, сказав трейдер із Мумбаї.

“Пальмова олія тепер також торгується з премією до соєвої та соняшникової олії”, – сказав трейдер.

Ціни на соєву олію на товарній біржі Чикаго зросли на 0,92% дол. США. Даляньські ринки олії були закриті у зв’язку зі святом Золотого тижня в Китаї.

Наразі соняшникова олія торгується за ціною 1175,50 рупій (14,00 дол. США) за 100 кг на Національній товарній та деривативній біржі Індії.

Пальмова олія слідує за ціновими коливаннями конкуруючих харчових олій, оскільки вони конкурують за частку світового ринку рослинних олій.

Рінггіт трохи зміцнився на 0,07% по відношенню до долара, що зробило товар дорожчим для покупців, що тримають іноземну валюту.

Ціни на нафту продовжили зростати в п’ятницю і були на шляху до сильного тижневого зростання, оскільки інвестори зважували перспективу масштабнішого конфлікту на Близькому Сході, який може порушити потоки сирої нафти.

Вищі ф’ючерси на сиру нафту роблять пальму більш привабливим варіантом для сировини для біодизеля.

Імпорт пальмової олії до Індії у вересні впав майже на третину порівняно з попереднім місяцем, досягнувши шестимісячного мінімуму, оскільки зростання цін на тропічну олію зробило її дорожчою за конкуруючі олії, змусивши переробників відкласти закупівлі, повідомили дилери.

У четвер Індія схвалила програму на 101 млрд рупій (1,2 млрд доларів США) щодо подвоєння виробництва харчової олії протягом семи років з метою зниження залежності від дорожчого імпорту.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!