Ф’ючерси на малазійську пальмову олію виросли у вівторок п’яту сесію поспіль

Джерело:  Oilworld
пальмова олія

Ф’ючерси на малазійську пальмову олію зросли у вівторок п’яту сесію поспіль на тлі побоювань щодо обсягів виробництва, хоча зміцнення ринггіту та скасування імпортних контрактів найбільшим у світі покупцем Індією обмежили зростання.

Індійські маслопереробні заводи скасували закупівлі 100 000 тонн пальмової олії з постачанням у період з жовтня по грудень, оскільки рішення уряду підвищити імпортне мито через зростання світових цін спонукало їх зафіксувати прибуток.

“Індійські покупці відмовляються від угод, що свідчить про те, що якщо ціни продовжать зростати, люди перейдуть на інші кулінарні олії”, – сказав трейдер з Мумбаї, який працює у міжнародній торговій компанії.

Еталонний контракт на пальмову олію на постачання у грудні на біржі деривативів Bursa Malaysia закрився на 12 ринггітів, або на 0,3%, вище і склали 3989 ринггітів (961,20 дол. США) за тонну.

За останні п’ять сесій контракт зріс на 6,7%.

Рінггіт зміцнився на 1,19% до долара США, досягнувши майже трирічного максимуму, що зробило цей товар дорожчим для покупців, які володіють іноземною валютою.

За словами Мітеша Сайї, трейдера з Мумбаї, святковий сезон у ключових країнах-імпортерах на тлі зниження запасів обмежить падіння цін.

Найактивніший контракт на соєву олію в Даляні зріс на 1,06%, а контракт на пальмову олію CPO додав 0,58%. Ціни на соєву олію на товарній біржі Чикаго зросли на 1,08%.

Ціни на пальмову олію йдуть за цінами на конкуруючі харчові олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

Ціни на нафту зросли у вівторок на тлі новин про грошово-кредитне стимулювання з боку найбільшого імпортера Китаю та побоювань, що конфлікт на Близькому Сході може вплинути на регіональні постачання, тоді як ще один ураган поставив під загрозу постачання в США, найбільшого у світі виробника сирої нафти.

Вищі ф’ючерси на сиру нафту роблять пальмове масло більш привабливим варіантом сировини для біодизеля.

Міністр плантацій Малайзії заявив, що минулого тижня до міністерства фінансів була направлена ​​пропозиція щодо перегляду податку на надприбутки в галузі виробництва пальмової олії, повідомило у понеділок державне інформаційне агентство Bernama.

(1 долар = 4,1500 ринггітів)

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!