Ф’ючерси на малазійську пальмову олію у п’ятницю зафіксували тижневе зниження

Джерело:  Oilworld
пальмова олія

Ф’ючерси на малазійську пальмову олію в п’ятницю зафіксували тижневе зниження через фіксацію прибутку, хоча трейдери очікують, що оголошення бюджету Малайзії на 2025 рік і дані щодо експорту нададуть підтримку ринку.

Еталонний контракт на пальмову олію з постачанням у січні на біржі деривативів Bursa Malaysia впав на 21 ринггіт, або на 0,49%, до 4257 ринггітів (989,54 дол. США) за метричну тонну на момент закриття.

Цього тижня контракт знизився на 2,14%, перервавши чотиритижневу сесію зростання.

Економічні дані Китаю за третій квартал, а також стійкіші торги соєвою олією в Чикаго надали початкову підтримку ринку пальмової олії, проте фіксація прибутку згодом стримала зростання, сказав Парамалінгам Супраманіам, директор брокерської компанії Pelindung Bestari, що базується в Селангорі.

«Очікується, що уряд представить свій бюджет на 2025 рік сьогодні, в якому трейдери очікують більше вигод для сектора пальмової олії. Зниження виробництва у поєднанні з вищим, ніж очікувалося, експортом також, ймовірно, продовжить надавати підтримку», – сказав він.

Компанії з сюрвеєрського контролю вантажів Intertek Testing Services та AmSpec Agri Malaysia опублікують свої дані щодо експорту за період з 1 по 20 жовтня у неділю та понеділок відповідно.

Найактивніший контракт на соєву олію в Даляні впав на 0,46%, а контракт на пальмову олію CPO знизився на 0,96%. Ціни на соєву олію на товарній біржі Чикаго знизилися на 0,45%.

Пальмова олія йде за динамікою цін на конкуруючі харчові олії, оскільки вони конкурують за частку світового ринку рослинних олій.

Ф’ючерси на нафту стабілізувалися у п’ятницю після того, як дані показали падіння запасів сирої нафти та палива у Сполучених Штатах та поява додаткових фіскальних стимулів для підтримки економіки Китаю, хоча ціни наближаються до найбільшого тижневого падіння більш ніж за місяць.

Вищі ф’ючерси на сиру нафту роблять пальмову олію більш привабливим варіантом сировини для біодизеля.

Ринггіт зміцнився на 0,12% по відношенню до долара, що зробило товар дорожчим для покупців, що тримають іноземну валюту.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!