Ф’ючерси на малазійську пальмову олію закрилися зростанням п’яту сесію поспіль

Джерело:  Oilword
пальмова олія

Ф’ючерси на малазійську пальмову олію закрилися зростанням, збільшившись у вівторок до п’ятої сесії поспіль, чому сприяли побоювання щодо слабкого виробництва та відстеження зростання цін на конкуруючі олії.

Еталонний контракт на пальмову олію з постачанням у вересні на біржі деривативів Bursa Malaysia зросли на 111 ринггітів, або на 2,79%, до 4090 ринггітів (867,08 дол. США) за метричну тонну на закритті.

“Ф’ючерси реагують на інтерес покупців пальмової олії з Даляня на тлі прогнозу зниження виробництва цього місяця”, – сказав трейдер з Куала-Лумпура.

Прогнозується, що виробництво в Малайзії з 1 по 20 червня скоротиться на 6,3% порівняно з аналогічним періодом минулого року, повідомляють трейдери та аналітики з посиланням на дані Малайзійської асоціації виробників пальмової олії.

Найактивніший контракт на соєву олію в Даляні зріс на 2,11%, а контракти на пальмову олію зросли на 2,75%. Ціни на соєву олію на товарній біржі Чикаго зросли на 0,98%.

На пальмову олію впливає динаміка цін на родинні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

Компанія Societe Generale de Surveillance (SGS) оцінює експорт малазійської продукції з пальмової олії в червні в 1202864 тонни, що більше, ніж 1161370 тонн, відвантажених у травні.

За оцінками AmSpec Agri, експорт скоротився на 15,4% до 1188180 тонн.

Тим часом, за даними метеорологічного департаменту, у липні в Індії, швидше за все, випаде більше норми опадів, ніж у червні, що зберігає можливість збільшення обсягів сільськогосподарського виробництва та економічного зростання у третій за величиною економіці Азії.

Ціни на нафту у вівторок практично не змінилися, торгуючись поблизу двомісячних максимумів, досягнутих на попередній сесії, на тлі очікувань зростання попиту в літній сезон та можливих перебоїв із поставками через ураган Берил.

Вищі ф’ючерси на сиру нафту роблять пальмове масло більш привабливим варіантом сировини для біодизеля.

(1 долар = 4,7170 ринггітів)

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!