Ф’ючерси на малазійську пальмову олію в середу знизилися

Джерело:  Oilworld
пальмова олія

Ф’ючерси на малайзійську пальмову олію в середу знизилися, перервавши зростання після п’яти послідовних сесій, на тлі можливої ​​фіксації прибули учасниками ринку.

Еталонний контракт на пальмову олію на біржі деривативів Bursa Malaysia ціна з постачанням у вересні закрилася на рівні 4082 ринггітів ($865,20) за тонну, знизившись на 7 ринггітів або на 0,17%.

“Після п’яти днів зростання можуть розпочатися дії з фіксації прибутку”, – сказав трейдер з Куала-Лумпура.

Найактивніший контракт на соєву олію в Даляні зріс на 0,91%, а контракт на пальмову олію зросли на 0,66%. Ціни на соєву олію на товарній біржі Чикаго зросли на 1,04%.

На пальмову олію впливає динаміка цін на родинні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

Імпорт пальмової олії до Індії в червні зріс на 3% порівняно з попереднім місяцем і досяг шестимісячного максимуму завдяки високому попиту з боку олійних заводів напередодні майбутніх фестивалів, а також у зв’язку з тим, що олія продавалася зі знижкою порівняно з конкуруючими маслами.

За оцінками компанії Societe Generale de Surveillance (SGS), експорт малазійської продукції з пальмової олії в червні склав 1 202 864 тонни, що вище за показник 1 161 370 тонн у травні.

Тим часом, за оцінками компаній AmSpec Agri та Intertek Testing Services, які займаються сюрвеєрським аналізом вантажів, експорт у червні скоротився на 11,8–15,4%.

Ціни на нафту стабілізувалися після зростання на тлі того, що галузеві дані показали більш значне, ніж очікувалося скорочення запасів сирої нафти в США, при цьому зростання було обмежене економічними перешкодами з боку Китаю та єврозони.

Вищі ф’ючерси на сиру нафту роблять пальмове масло більш привабливим варіантом сировини для біодизеля.

(1 долар = 4,7180 ринггітів)

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!