Ф’ючерси на малазійську пальмову олію у понеділок продовжили зростання

Джерело:  Oilworld
Пальмова олія

Ф’ючерси на малазійську пальмову олію в понеділок продовжили зростання, оскільки ринок відстежував зростання конкуруючих олій на Даляньській та Чиказькій торговій палаті (CBOT), тоді як ринок чекав на дані з експорту для подальших сигналів.

Базовий контракт на пальмову олію з постачанням у липні на Малайзійській біржі деривативів Бурси зріс на 65 ринггітів, або 1,71%, до 3874 ринггітів ($816,61) за метричну тонну до полудня.

“Пальмова олія відстежує Далянь і CBOT, очікуючи 15-денних даних з експорту, щоб забезпечити подальше лідерство”, – сказав Reuters трейдер з Куала-Лумпура.

Найактивніший контракт на соєву олію в Даляні зріс на 1,58%, а контракт на пальмову олію – на 1,61%. Ціни на соєву олію на товарній біржі Чикаго зросли на 0,9%.

На пальмову олію впливають зміни цін на родинні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

Інвестори очікують, що щомісячні звіти Міністерства сільського господарства США про виробництво сільськогосподарських культур та оцінку світової сільськогосподарської пропозиції та попиту покажуть достатні запаси у Сполучених Штатах та в усьому світі.

Пальмова олія впала до тижневого мінімуму через обережність перед публікацією даних та слабкіших конкурентів

Промислове виробництво Малайзії в березні зросло на 2,4% порівняно з роком раніше, що нижче за очікування, показали урядові дані в п’ятницю.

Експорт малазійських продуктів з пальмової олії за 1-10 травня впав на 14,2% до 369 920 метричних тонн із 431 190 метричних тонн, відвантажених у період 1-10 квітня, повідомила у п’ятницю сюрвеєрська компанія Intertek Testing Services.

Незалежна інспекційна компанія AmSpec Agri Malaysia повідомила у п’ятницю, що експорт упав на 14,8%, тоді як сюрвеєрська компанія Societe Generale de Surveillance (SGS) оцінила експорт у 263 369 метричних тонн, згідно з даними LSEG.

Ціни на нафту продовжили зниження у понеділок на тлі ознак слабкого попиту на паливо та коментарів представників Федеральної резервної системи США, які послабили надії на зниження відсоткових ставок, що може сповільнити економічне зростання та обмежити попит на паливо у найбільшій економіці світу.

Зміцнення ф’ючерсів на сиру нафту робить пальму більш привабливим варіантом сировини для біодизельного палива.

За словами технічного аналітика Reuters Ван Тао, пальмова олія може піднятися до рівня 3857-3878 ринггітів за метричну тонну, оскільки вона стабілізувалася підтримкою на рівні 3760 ринггітів.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!