Ф’ючерси на малайзійську пальмову олію закрилися в понеділок зростанням

Джерело:  Oilworld
пальмова олія

Ф’ючерси на малазійську пальмову олію закрилися в понеділок зростанням, відновившись після двох сесій втрат, чому сприяли вищі оцінки експорту та очікуване сезонне зниження виробництва пальмової олії.

За останні дві сесії поспіль контракт упав на 1,3%.

За словами Девіда Нга, приватного трейдера торгової компанії Iceberg X Sdn Bhd з Куала-Лумпура, сьогодні ціни на пальмову олію реагують на покращення прогнозів щодо експорту та очікування слабшого виробництва найближчими тижнями у зв’язку із сезонним спадом.

Еталонний контракт на пальмову олію з постачанням у січні на біржі деривативів Bursa Malaysia виріс на 46 ринггітів, або на 1,08%, до 4301 ринггітів (1000,23 дол. США) за тонну на закритті.

За оцінками експертів із вантажоперевезень, експорт малазійської продукції на основі пальмової олії зріс на 8,7–9,5% у період з 1 по 20 жовтня порівняно з тим самим періодом місяцем раніше.

Раніше цього місяця Малайзійська рада з пальмової олії (MPOB) повідомила, що виробництво сирої пальмової олії у вересні скоротилося на 3,8% порівняно з серпнем, тоді як експорт пальмової олії зріс на 0,93%.

Найактивніший контракт на соєву олію в Даляні впав на 0,92%, а контракт на пальмову олію CPO на 0,89%. Ціни на соєву олію на товарній біржі Чикаго зросли на 1,2%.

Ціни на пальмову олію йдуть за цінами на конкуруючі харчові олії, оскільки вони конкурують за частку світового ринку рослинних олій.

Ціни на нафту в цілому залишалися стабільними після падіння більш ніж на 7% минулого тижня через занепокоєння попитом у Китаї, найбільшого у світі імпортера нафти, та послаблення побоювань щодо можливих перебоїв з поставками на Близькому Сході.

Вищі ф’ючерси на сиру нафту роблять пальмову олію більш привабливим варіантом сировини для біодизеля.

Ринггіт зміцнився на 0,05% по відношенню до долара США, що зробило товар дорожчим для покупців, що тримають іноземну валюту.

Прем’єр-міністр Анвар Ібрагім заявив, що Малайзія планує підвищити поріг податку на непередбачений прибуток (WPL) на пальмову олію та перегляне експортне мито на сиру пальмову олію.

За даними державного інформаційного агентства Bernama, більш висока ціна WPL знизить тиск, викликаний зростанням собівартості виробництва пальмової олії, тоді як коригування експортного мита допоможе галузі переробки пальмової олії отримати аналогічні переваги порівняно з Індонезією в сегменті переробки, повідомляє Glenauk Economics.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!