Ф’ючерси на малайзійську пальмову олію закрилися зниженням у п’ятницю

Джерело:  Oilword
пальмова олія

Ф’ючерси на малайзійську пальмову олію звели нанівець перші успіхи і закрилися зниженням у п’ятницю, оскільки відновлення виробництва компенсувало слабкість малайзійського ринггіту та очікування поліпшення попиту після того, як ціни на м’які конкуруючі масла цього тижня зросли більше, ніж на пальмову олію.

Базовий контракт на пальмову олію з постачанням у серпні на біржі деривативів Малайзії Бурси знизився на 8 рінггітів, або 0,21%, до 3886 рінггітів ($825,05) за метричну тонну після зростання до 3932 рінггітів раніше того ж дня.

Очікується, що виробництво пальмової олії в Малайзії зросте у травні, хоча експорт був слабким у перші три тижні місяця, повідомив трейдер із Мумбаї.

За даними сюрвеєрів, експорт пальмової олії з Малайзії за період з 1 по 20 травня впав на 8,3-9,6% порівняно з попереднім місяцем.

«Ще кілька тижнів тому пальмова олія втрачала частку ринку через свою надбавку до соєвої та соняшникової олії», — сказав трейдер із Нью-Делі.

“Тепер, коли воно доступне зі знижкою в порівнянні з конкуруючими маслами, воно почало відновлювати свою частку ринку”.

Малайзійська пальмова олія дешевшає через ослаблення експорту

За його словами, ціни на соєву, соняшникову та ріпакову олію підскочили цього тижня через виробничі побоювання.

Ф’ючерси на соєву олію у США зросли на 0,22% у п’ятницю вранці.

Фермери, які вирощують сою в південному штаті Бразилії, де дощ і повінь на кілька тижнів перервали польові роботи, наразі зібрали 91% своїх площ під сою порівняно з 85% минулого тижня, повідомило в четвер сільськогосподарське агентство Emater.

Малайзійський рінггіт значно знецінився цього тижня, що також допомагає експортерам підвищити ціни, сказав трейдер із Куала-Лумпура.

“Експорт з Малайзії та Індонезії покращиться найближчими тижнями”, – сказав трейдер.

Малайзійський ринггіт, торгова валюта пальми, послабився на 0,17% по відношенню до долара. Більш слабкий ринггіт робить пальмову олію привабливішою для власників іноземної валюти.

За словами технічного аналітика Reuters Ван Тао, пальмова олія, як і раніше, націлена на діапазон від 3812 до 3832 ринггітів за метричну тонну, оскільки низхідна хвиля виглядає незавершеною.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!