Ф’ючерси на малайзійську пальмову олію зросли у четвер

Джерело:  Oilword
пальмова олія

Ф’ючерси на малайзійську пальмову олію виросли в четвер через слабкість малайзійського ринггіту і очікування поліпшення попиту, оскільки тропічна олія почала торгуватися зі знижкою порівняно з м’якими маслами, що конкурують.

Падіння малайзійського ринггіту та зростання ф’ючерсів на соєву олію в США надали підтримку ринку, повідомив трейдер із Мумбаї.

Малайзійський ринггіт, торгова валюта пальми, послабився на 0,26% по відношенню до долара. Більш слабкий ринггіт робить пальмову олію привабливішою для власників іноземної валюти.

Ф’ючерси на соєву олію у США зросли на 0,43% у четвер вранці.

«Експорт пальмової олії падав, оскільки вона була дорожчою для покупців, ніж соєва та соняшникова олія. Однак тепер, коли він торгується зі знижкою, експорт, напевно, збільшиться», — сказав трейдер.

Контракт на пальмову олію з постачанням у серпні на Малайзійській біржі деривативів Бурса закрився з підвищенням на 24 ринггіти, або 0,62%, до 3892 ринггітів ($827,73) за метричну тонну.

Пальма виросла на тлі ослаблення малайзійського ринггіту та надій на попит

За даними сюрвеєрів, експорт пальмової олії з Малайзії за період з 1 по 20 травня впав на 8,3-9,6% порівняно з попереднім місяцем.

Виробництво пальмової олії в Малайзії набирає обертів і існує необхідність прискорити експорт, щоб уникнути подальшого нарощування запасів, сказав трейдер з Куала-Лумпура.

Запаси пальмової олії в Малайзії збільшилися наприкінці квітня вперше за шість місяців, оскільки виробництво підскочило, незважаючи на падіння експорту, повідомив регулятор галузі раніше цього місяця.

За словами технічного аналітика Reuters Ван Тао, пальмова олія може впасти в діапазон 3812-3832 ринггітів за метричну тонну, оскільки завершився перший відскок від 3767 ринггітів.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!