Франція продовжує знижувати рекордно низький прогноз урожаю кукурудзи

Джерело:  УкрАгроКонсалт
кукуруза
UkrAgroConsult

Франція очікує, що постраждалий від посухи врожай зернової кукурудзи складе 10,74 мільйона тонн у порівнянні з 11,15 мільйона тонн, прогнозованих місяць тому, і є найнижчим обсягом виробництва з 1990 року, повідомляє УкрАгроКонсалт з посиланням на міністерство сільського господарства країни Європейського Союзу.

За винятком посівів, які вирощуються на насіння, урожай кукурудзи на зерно нині на 29% нижчий, ніж торішній чудовий врожай, і на 21% нижче середнього за останні п’ять років, повідомили в міністерстві. Новий прогноз ґрунтувався на прогнозованій врожайності 7,89 тонни з гектара, що нижче 8,18 тонни на гектар, оцінених минулого місяця, і на 1,5 тонни на гектар нижче середнього показника за п’ять років, повідомили в міністерстві.

Кукурудза належить до сільськогосподарських культур, які найбільше постраждали від найсильнішої посухи у Франції, яка супроводжувалася кількома хвилями спеки. Фермери майже закінчили жнива кукурудзи після швидкого збору врожаю, пов’язаного з сухим спекотним літом.

Міністерство зробило незначні змінами щодо оцінки  інших основних польових культур. Для м’якої пшениці, основної зернової культури у Франції, міністерство скоротило прогнозований врожай 2022 року до 33,66 млн тонн з 33,69 млн тонн, очікуваних минулого місяця, що майже на 5% менше, ніж торішній обсяг.

Що стосується олійних культур, оцінки врожаю насіння ріпаку та соняшнику залишилися без змін і становлять 4,51 млн і 1,83 млн тонн відповідно.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!