Еквадор злякався бананових погроз Кремля

Джерело:  Gazeta.ua
бананы

Еквадор під тиском РФ передумав відправляти Україні старі вертольоти, техніку та зброю.

Вказівку не постачати військову техніку країнам, які перебувають у стані збройного конфлікту, дав особисто президент країни, передає El Universo.

“Еквадор не передаватиме Україні або будь-якій іншій державі, яка бере участь у збройному конфлікті, військову техніку. Кіто відмовляється відправляти Україні будь-які військові матеріали. Існує чітка вказівка ​​президента Республіки Еквадор про це”, – заявила міністерка закордонних справ країни Габріела Зоммерфельд.

Як член Ради Безпеки ООН Еквадор має сприяти розв’язанню збройних конфліктів, поважаючи міжнародне право, додала очільниця МЗС.

“Еквадор є частиною Ради Безпеки ООН. Як її член, ми сприяємо розв’язанню конфліктів, завжди поважаючи міжнародне право та мирне вирішення суперечностей”, – пояснила вона.

Минулого місяця президент Еквадору Даніель Нобоа заявляв, що Кіто погодився обміняти російську військову техніку, яка стала “металобрухтом”, на нову зброю США вартістю близько $200 млн. Він хотів отримати сучасну зброю, щоб протистояти потужним наркоторговельним бандам, які тримають країну в напрузі.

В РФ відреагували на ситуацію. Там заявили, що за контрактом Кіто нібито зобов’язаний не передавати це обладнання третій стороні без згоди Росії. Россільгоспнагляд заявив про припинення експорту бананів з Еквадору.

В обмін на американське озброєння Еквадор був готовий передати Україні стару російську військову техніку через Сполучені Штати Америки. Йшлося про шість російських військових вертольотів, ракетні системи залпового вогню великої дальності та системи ППО, які, за даними ЗМІ, датуються 90-ми роками.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!