Експортні премії на американську сою досягли 14-місячного максимуму через рекордний урожай

Джерело:  OleoScope
доллар

Експортні премії на сою зі США досягли найвищого рівня за 14 місяців, оскільки торговці поспішають відправити рекордний урожай напередодні президентських виборів та побоювань відновлення торгової напруги з Китаєм, повідомляє Reuters.

За даними Міністерства сільського господарства США, минулого тижня було перевірено близько 2,5 млн тонн соєвих бобів для експорту, у тому числі майже 1,7 млн ​​тонн, призначених для Китаю, що є рекордним показником за рік. Цей експортний шквал є позитивним для американських фермерів, але продавці кажуть, що такий підвищений попит може виявитися короткочасним, залишивши США з надлишком олійного насіння в той час, коли ціни коливаються поблизу чотирирічних мінімумів. За словами трейдерів та аналітиків, загрози введення мит спонукають деяких китайських імпортерів уникати поставок із США із січня. Натомість ці покупці замовляють бразильську сою і платять за неї на 40 центів більше, ніж вони заплатили б у Штатах.

Загроза запровадження тарифів існує з боку обох кандидатів на посаду президента, але адміністрація Трампа пообіцяла підвищити тарифи на китайську продукцію приблизно до 60%.Трейдери заявили, що премії за негайні постачання американської сої, ймовірно, знизяться найближчими тижнями, оскільки короткостроковий попит буде задоволений, а побоювання щодо торгової війни обмежать нові закупівлі з боку Китаю.

Грошові премії за баржі з соєю, доставлені на експортні термінали Мексиканської затоки до середини тижня, додали $1,3 до листопадових ф’ючерсів на товарній біржі Чикаго в понеділок, що відображає високий попит на негайні поставки.Ті ж соєві боби, якщо їх відвантажити наступного місяця, можна було б купити на 27 центів за бушель дешевше, що становить економію приблизно $14 тис. за повністю завантажену 1500-тонну баржу.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!