Експорт яловичини з Аргентини виріс до найвищого рівня за останні десятиліття

Джерело:  Meatinfo
говядина

Згідно з офіційними даними, опублікованими у вівторок, закордонні продажі знаменитих аргентинських стейків і в цілому яловичини різко зросли минулого місяця і досягли найвищого рівня за понад п’ять десятиліть, повідомляє Reuters.

Дані показали, що експорт яловичини в лютому досяг 82548 метричних тонн, що стало найбільшим щомісячним обсягом з 1967 року.

За перші два місяці цього року постачання яловичини також склали рекордні 160 478 тонн після рішення уряду правого лібертаріанського президента Хав’єра Мілея зняти обмеження на експорт деяких видів м’яса.

У січні та лютому понад 75% закордонних продажів м’яса країни було відправлено покупцям до Китаю, за яким йдуть Європейський Союз та Ізраїль.

Аргентина може похвалитися одним із провідних сільськогосподарських секторів у світі і є великим постачальником зерна, у тому числі перероблених соєвих бобів та кукурудзи, а також яловичини, хоча в минулому цей сектор зазнавав тиску через обмеження на експорт, покликаних утримувати внутрішні ціни на низькому рівні. .

Аргентинці також є великими споживачами яловичини, особливо люблять традиційне барбекю асадо.

Але на тлі тривалого економічного спаду, відзначеного річною інфляцією, яка нині становить понад 270%, середнє споживання яловичини впало приблизно до 40 кілограмів на душу населення у лютому, що є найнижчим показником із середини 2021 року, згідно з даними секретаріату біоекономіки.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!