Експорт свинини у червні перевищив імпорт

Джерело:  AgroTimes

Обсяги імпорту свинини у червні склали 195 тонн, а середня митна вартість завезеного кілограма склала $2,27 (мінус $0,3/кг проти травневої). Експортовано було  296 тонн свинини сукупною вартістю близько $700 тис.

Про це повідомляють в Асоціації «Свинарі України» (АСУ).

«Загалом 2024-ий став дуже нетиповим роком для зовнішньої торгівлі свининою, адже за розрив між обсягами надходження м’яса свиней з-за кордону та експортом української свинини не такий значний, – зазначають експерти АСУ. – Так, сукупний імпорт за січень-червень становить 1,63 тис. тонн, що у 3,5 раза менше за обсяги завезеного за першу половину 2023-го, а експорт за цей період лише на чверть менший – 1,2 тис. тонн – і вже перевищує торішні обсяги відвантажень на зовнішні ринки. За зниження цін на внутрішньому ринку, яке спостерігається у першій половині року, це цілком закономірно: нижча внутрішня ціна створює бар’єр входу для імпортної свинини та водночас сприяє покращенню конкурентних позиції продукції на зовнішніх ринках».

Попри розбіжність обсягів експорту та імпорту, спостерігається і певна паралель, адже географія в обох випадках обмежена, констатують галузеві аналітики: «Уся свинина, яку завезли у червні, надійшла з Канади, а українську свинину спрямували на ринок ОАЕ. Тож за підсумками першого півріччя 2024-го надходження з Канади складають 66% імпортованої свинини, а 9 з 10 кг свинини вивезених за межі країни потрапили на ринок Об’єднаних Арабських Еміратів.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!