Експорт сої з США ускладнює обмілення річок

Джерело:  OleoScope

Американські експортери соєвих бобів і кукурудзи побоюються повторення минулорічної «логістичної кризи», коли через обмілення річок виникли серйозні труднощі з відправкою вантажів із зерном та олійними у піковий період їх перевезення річкою Міссісіпі. Про це повідомляє The Loadstar.

Зазначається, що більша частина Середнього Заходу США вже страждає від посухи – опади у східних штатах макрорегіону цього року значно нижчі від сезонної норми.

«Поки що глибини річок достатні для нормального судноплавства, але ситуація стає загрозливою. Рівень води в Міссісіпі та Огайо стрімко падає. Глибини Огайо в районі міста Каїр за останній місяць вже двічі наближалися до позначки, коли вводяться обмеження та спеціальний режим забезпечення безпеки судноплавства. Ставки на баржові перевезення на цій ділянці збільшилися на 18% за останній тиждень та на 38% за місяць з 20 червня», – йдеться у повідомленні.

Річне судноплавство має значення для економіки США. Щорічно внутрішніми водними шляхами перевозиться близько 578 млн тонн вантажів. Причому, Міссісіпі є ключовим транспортним коридором для доставки експортного зерна і сої кінцевим споживачам.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!