Експорт сільгосппродукції Бразилії досяг рекордних показників

Джерело:  Зерно Он-Лайн

Міністерство сільського господарства Бразилії повідомило про рекордне зростання експорту сільськогосподарської продукції цього року. За даними відомства, обсяг експорту в грошах збільшився на 12,3% порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Основними драйверами зростання стали постачання сої, кукурудзи та м’яса птиці. Експорт сої зріс на 15,7%, досягнувши 45,2 мільярда доларів. Постачання кукурудзи збільшилося на 18,3%, склавши 10,8 мільярда доларів. Експорт м’яса птиці показав зростання 9,5%, досягнувши 7,6 мільярда доларів.

Міністр сільського господарства Карлос Фавару зазначив: “Результати демонструють стійкість та конкурентоспроможність бразильського агропромислового сектору на світовому ринку”.

За прогнозами експертів, наступного року очікується подальше зростання експорту сільгосппродукції Бразилії на 5-7%. Ключовими факторами зростання стануть збільшення посівних площ та впровадження нових технологій у сільському господарстві.

Аналітик Banco do Brasil Марія Сілва прокоментувала: “Ми очікуємо, що обсяг експорту сільгосппродукції досягне 150 мільярдів доларів до 2025 року”.

Уряд Бразилії планує інвестувати близько 10 мільярдів реалів у розвиток сільськогосподарської інфраструктури протягом найближчих трьох років для підтримки темпів зростання експорту.

Позначки:, , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!