Експорт російських добрив з порту Роттердама «‎розморожено»‎

Джерело:  Latifundist.com
удобрения

На прохання ООН Нідерланди дозволять відправити до Малаві 20 тис. т російських добрив, які застрягли у порту Роттердама через санкції. Про це пише Reuters.

Зазначається, що через санкції проти росіянина, якого не вдалося ідентифікувати, у порту Роттердама застрягли 20 тис. т російських добрив. У п’ятницю, 11 листопада, Нідерланди заявили, що дозволять відправити до африканської країни Малаві добрива.

«Перша партія безоплатно наданих добрив, як очікується, відправиться до Малаві вже цього тижня‎», — переповідає видання слова перших осіб ООН.

Агентство цитує главу «‎Уралхіму»‎ Дмитра Коняєва, який заявив, що група активно працює з ООН над організацією безплатних поставок в Африку понад 262 тис. т мінеральних добрив, які «заморожені‎»‎ в країнах ЄС.

За інформацією видання, Коняєв повідомив, що були досягнуті домовленості про експорт «заморожених»‎ добрив з Нідерландів, Бельгії та Естонії, але він не уточнив обсяги та напрямок поставок.

Нагадаємо, що експорт російського зерна і добрив безпосередньо не заблокований західними санкціями через війну в Україні, але москва скаржиться, що він порушується, оскільки санкції впливають на доступ до фінансів, страхування і портів.

Позначки:, , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!