Експорт китайського біодизелю до ЄС у липні впав на 91% після введення антидемпінгових мит

Джерело:  Oilworld
биотопливо дизель экономика кукуруза

За даними Євростату, опублікованим журналом Palm Oil Magazine, імпорт біодизелю з Китаю до Європейського союзу (ЄС) у липні скоротився на 91% порівняно з попереднім місяцем після введення Європейською комісією (ЄК) антидемпінгових мит.

Згідно з аналізом, експорт китайського біодизеля до ЄС скоротився зі 109 457 тонн у червні до 9 835 тонн у липні — найнижчого рівня з квітня 2021 року.

У липні ЄС запровадив тимчасові антидемпінгові мита у розмірі від 12,8% до 36,4% на імпорт біодизеля та гідроочищеної олії (HVO) з Китаю, йдеться у звіті від 27 вересня з посиланням на дані Quantum Commodity Intelligence.

Однак дані з експорту Китаю не відповідають даними імпорту ЄС: Китай повідомив про експорт у розмірі 74 343 тонн у травні і 43 412 тонн у червні, пише журнал Palm Oil Magazine.

У звіті йдеться, що ці розбіжності викликали стурбованість щодо потенційних прогалин у сертифікації зі сталого розвитку, які, за твердженнями трейдерів, можуть бути використані для обходу антидемпінгових мит.

Вітаючи падіння імпорту біодизеля з Китаю, генеральний секретар Європейської ради з біодизелю (EBB) Ксав’є Нуайон, який наполягав на запровадженні тарифу, заявив: «Останні дані щодо імпорту показали, що торгівля була успішною та принесла полегшення галузям ЄС. Але можливість уникнути мит, як і раніше, викликатиме у нас занепокоєння».

Нойон додав, що EBB виявив «пробіл» у регулюванні, наприклад, у застосуванні вхідного процесу та балансу маси між сховищами біодизеля T1 і T2.

Він сказав, що EBB надасть законодавцям докази про можливість уникнути мит та зв’яжеться з владою на національному та європейському рівнях для подальшого розгляду питання.

Хоча імпорт біодизелю з Китаю за цей період скоротився, загальний імпорт біодизеля до ЄС також знизився на 15,3% до 190,546 тонни у липні, що є найнижчим показником з березня 2024 року. Це падіння було частково пов’язане зі зростанням імпорту біодизелю з Малайзії, яке загалом становило 46 526 тонн, що є найвищим обсягом з листопада 2023 року, йдеться у звіті.

Імпорт із Південної Кореї, Швейцарії та Великобританії становив 12 000 тонн, 26 853 тонни та 30 831 тонну відповідно, тоді як імпорт із Аргентини скоротився на 18,1% до 34 504 тонн.

Тим часом експорт біодизелю з ЄС у липні зріс більш ніж удвічі, приблизно на 117,198 тонн, при цьому експорт до США становив 60 160 тонн, що становить понад половину загального експорту ЄС.

Експорт до Великої Британії також збільшився до 39 033 тонн, а постачання до Іспанії та Нідерландів також збільшилися.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!