Експерти США та Австралії дали суперечливі прогнози врожаю ріпаку

Джерело:  Зерно Он-Лайн
рапс

Ріпак в Австралії займе 8,27 млн акрів (3,35 млн га), на 4% менше, ніж минулого року. Оцінку банку Співдружності Австралії (CBA) 18 квітня опублікувало видання Western Producer.

Якщо посуха в штаті Західна Австралія триватиме ще місяць, то, за оцінкою банку, можливе значне скорочення врожаю. У сезоні 2023-2024 у цьому штаті виробили 44% ріпаку Австралії. Друге та третє місця у виробництві ріпаку ділять Новий Південний Уельс та Вікторія.

Перед початком осінньої посівної умови у Новому Південному Уельсі виглядають «феноменально». У штаті Вікторія умови також є сприятливими, але аграрії сподіваються на дощ до червня.

Австралійське бюро метеорології прогнозує з травня по липень опади вище за середнє в Новому Південному Уельсі, але нижче за середнє в багатьох частинах Вікторії та Західної Австралії. «Якщо посуха в Західній Австралії та Канаді продовжиться, то перехідні залишки можуть виявитися найнижчими за вісім років. Ми очікуємо на зростання цін», — пишуть експерти банку.

Банк Співдружності прогнозує на сезон 2024-2025 років виробництво ріпаку в Австралії в 5,67 млн. тонн, приблизно на рівні минулого року. Експерти міністерства сільського господарства США (USDA) дають вищу оцінку в 6,5 млн. тонн, на 14% більше, ніж минулого року, або третій за величиною врожай в історії.

У мінсільгоспі США очікують збільшення посівних площ ріпаку в Австралії через очікування зростання цін. За оцінкою USDA ріпак займе 9,39 млн акрів (3,8 млн га), – на 8,6% більше, ніж минулого року.

Австралія є другим за величиною експортером ріпаку у світі після Канади. За даними USDA, 70% канадського експорту ріпаку йшло до Європейського Союзу для виробництва біодизеля. В останні роки відбулося «суттєве зрушення» від ЄС у бік Японії, Об’єднаних Арабських Еміратів, Пакистану та Мексики.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!