Експерт розповів, чому провалилася ідея з популяризацію вживання молока в Україні

Джерело:  Телеграф
молоко

Голова комітету Верховної Ради з питань аграрної політики та земельних відносин Олександр Гайду розповів, чому не вдалося реалізувати ідею з популяризацією молока в Україні серед дітей та дорослих.

Олександр Гайду зазначив, що молочники обговорювали з представниками влади різні ідеї розвитку галузі. Мова йшла про підтримку всієї молочної сфери та популяризацію вживання молока як напою.

За словами голови комітету, ідея була в тому, щоб українські діти більше споживали вітчизняного молока, оскільки воно дуже корисне для здоров’я. На комітеті пропонували створити механізм, який би дав можливість запроваджувати дитяче молоко в школах з роздачею безкоштовної порції для учнів.

Ми це все обговорювали, але, якщо чесно, не доопрацювали до кінця цей механізм. Це дуже складна така історія, де взяти на це гроші, хто за цю програму буде платити, як її розвивати і так далі. Головний дієтолог країни тоді також говорив, що це дуже корисно для дітей. Проте тут додатково виникли супутні питання: чи використовувати безлактозне молоко, чи звичайне. Таким чином, стільки навалилось інших додаткових проблем, які й застопорили розвиток цієї бесіди та ідеї» – зазначив Олександр Гайду.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!