Експерт пояснив, чому Китай збільшив імпорт американської пшениці

Джерело:  Latifundist.com
пшениця

Китай стає найбільшим у світі імпортером пшениці, забираючи лідерство в цьому компоненті у Єгипту. Про це заявив президент і власник чиказької аналітичної компанії AgResource Ден Басс під час BLACK SEA GRAIN. EUROPE-2024, повідомляє Latifundist.com.

«Продажі американської пшениці до Китаю зараз дещо зростають. Причина, чому Китай не купував пшеницю в інших місцях, полягає в тому, що в нього не було протоколів для імпорту, скажімо, із такої країни, як росія. У російській пшениці трапляється амброзія. Але Китай все ще зберігає ці вимоги по амброзії», — зазначив він.

Збільшення імпорту з США мало й інші причини. Зокрема, це пов’язано з падінням виробництва пшениці в Австралії та відсутністю великих запасів в Аргентині.

«Тому китайцям не було куди розвернутися, окрім Сполучених Штатів, звідки вони імпортували озиму м’яку червону пшеницю. Ось чому американський експорт пшениці збільшується принаймні на рівні однієї країни», — додав Басс.

На думку експерта, така динаміка навряд чи збережеться.

«Я не думаю, що це щось тривале. Можу припустити, що Китай далі обере Аргентину як постачальника пшениці.  Можливо, інші країни. Загалом попит з боку Китаю у наступні роки буде знижуватися», — зазначив Басс.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!