Дунай у вересні не переборе обміління

Джерело:  Ukrainian Shipping Magazine
Дунай

В першій та третій декадах серпня пройшли невеликі підйоми рівнів води у Дунаї, які трохи покращили ситуацію. Проте проблема мілководдя залишається актуальною.

Другий з підйомів був більшим, приблизно на 70 см, але зараз ця хвиля проходить, розповів в.о. гендиректора підприємства Дмитро Москаленко.

«З другої декади вересня прогнозується падіння рівнів. Нині найменші глибини спостерігаються на болгарських перекатах — 230 см», — написав Москаленко у Фейсбук.

Проте флот УДП продовжує працювати. Переважна більшість флоту пароплавства возить зернові вантажі на Нижньому Дунаї.

«В серпні ми рекордно зменшили середню завантаженість суден та змінили логістичні маршрути. Каравани вантажаться в Ізмаїлі на мінімальну осадку: 1,80 – 1,90 метра, і рух вгору Дунаєм здійснюється не далі болгарських портів Русе і Свіштов», — розповіли в УДП. Здебільшого судна розвантажуються у румунських портах Браїла і Галац.

Попри обміління Дунаю, обсяг перевезень вантажів флотом УДП, порівняно з липнем, збільшився. Зросла і кількість відправлених барж з вантажем. Нині на лінії працює 14 караванів, ще два судна – «Поті» та «Задонськ» виконують службово-допоміжні роботи в портах.

«Навігація залишається закритою, і суттєвого довгострокового підвищення рівня води у Дунаї протягом вересня не очікуємо», — каже Дмитро Москаленко.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!