Другий урожай кукурудзи у Бразилії у 2023/24 році становитиме 96,7 млн тонн

Джерело:  IDK
жнива

Несприятливі погодні умови в бразильських штатах Парана та Мату-Гросу-ду-Сул псують прогнози щодо другого врожаю кукурудзи в країні, за даними Agroconsult, консалтингової компанії з агробізнесу, яка цього тижня розпочинає загальнонаціональну польову експедицію.

У середу компанія Agroconsult повідомила, що другий урожай кукурудзи в Бразилії в 2023/24 році, який буде посаджений після збирання соєвих бобів у тих же районах, як очікується, досягне 96,7 мільйона метричних тонн, що на 10,5% менше, ніж у попередньому сезоні.

“Незважаючи на менший урожай, у Мату-Гросу та Гояс є хороший потенціал урожайності, що компенсує частину втрат у Мату-Гросу-ду-Сул та Парані”, – заявив у своїй заяві координатор Crop Tour компанії Agroconsult Андре Дебастіані.

Початкові очікування щодо коротшого періоду посіву другої кукурудзи не виправдалися, повідомляє Agroconsult. За даними консалтингової компанії, скорочення циклу вирощування сої «відкрило дуже сприятливі можливості для сівби кукурудзи в основних регіонах-виробниках».

Вторинна кукурудза становить 70–80% національного виробництва кукурудзи залежно від сезону та в основному експортується у другій половині року Бразилією до таких країн, як Китай.

За даними Agroconsult, більшість виробничих площ у Мату-Гросу, найбільшому зерновому штаті Бразилії, виглядають добре, з добре розподіленими опадами на стадії розробки. У штаті зафіксовано другий найшвидший темп посадки кукурудзи у своїй історії.

Очікується, що в штатах Парана та Мату-Гросу-ду-Сул, незважаючи на те, що посіви були посіяні в набагато сприятливіший час, ніж під час попереднього врожаю, будуть зафіксовані втрати через посушливу погоду в березні та квітні.

«Сценарій у Мату-Гросу-ду-Сул, без сумніву, є найтривожнішим. Весь південний регіон штату постраждав від посухи, яка вже завдала незворотних збитків», – сказав Дебастіані.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!