Дронами обробили 1,2 млн га, що на 20% більше попереднього сезону

Джерело:  AgroPortal.ua
дрон

Попри труднощі, в 2022 році дронами-обприскувачами обробили 1,2 млн га, що на 20% більше попереднього сезону. Крім того, у 2021-2022 роках агродрони допомогли зекономити аграріям близько 12,1 млн л пального.

Такі дані наводить компанія DroneUA, проаналізувавши діяльність аграрного ринку минулого року.

«Відтак, у 2023 році прогнозуємо збереження попиту на послуги агродронів і навіть посилення їхньої позиції у зв’язку з тотальним подорожчанням усіх ресурсів і вагомими перевагами технології внесення ЗЗР дронами», — йдеться в повідомленні.

Відзначаться, що використання дронів дозволяє:

  • Значно економити кошти, адже потрібно в 20 разів менше пального порівняно з наземною технікою. Для внесення пестицидів на 1 га поля потрібно близько 5 л робочого розчину, що забезпечує економію води до 95%.
  • Підвищує ефективність обприскування. Агродрону потрібно до 30% менше препарату, ніж традиційному обприскувачу для отримання такого ж біологічного ефекту. А внесення з точністю до 2 см підвищує засвоюваність препарату в рази.
  • Із дронами-обприскувачами можна працювати відразу після дощу.
  • Екологічний підхід. У 2021-2022 рр. із застосуванням агродронів карбоновий слід зменшився на 30,8 тис. т, що відповідає основним цілям сталого розвитку.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!