Дозвіл на використання гліфосату в країнах ЄС можуть поновити, канцерогенність речовини не підтверджується

Джерело:  SuperAgronom.com
глифосат

Комітет з оцінки ризиків (RAC) Європейського хімічного агентства (ECHA) продовжує оцінювати гліфосат як неканцерогенний, посилаючись на широкий огляд наукових даних.

Про це повідомляє farmer.pl.

«Оцінювання комітетом небезпечних властивостей гліфосату відбулося відповідно до нормативних критеріїв для класифікації, маркування та пакування», — йдеться у повідомленні.

У формуванні такої думки експерти комітету RAC спиралися на велику кількість наукових даних та декількох сотень коментарів, отриманих під час консультації. Їхній новий висновок узгоджується з пропозицією, висунутою від чотирьох держав-членів, які займаються оцінюванням гліфосату. Це Швеція, Франція, Угорщина та Нідерланди. Крім того, з висновком комітету, зробленим попередньо у 2017 році.

Остаточний висновок буде опубліковано на веб-сайті Європейського хімічного агенства ECHA та надіслано до Єврокомісії та Європейського органу з безпеки харчових продуктів (EFSA) до середини серпня.

Очікується, що EFSA представить свою оцінку ризику гліфосату в липні 2023-го.

Додатково повідомляється, що Європейська комісія проаналізує висновки, зроблені EFSA та новий звіт про оцінювання діючої речовини, підготовлений Швецією, Францією, Угорщиною та Нідерландами, а потім надасть державам-членам звіт та проєкт постанови щодо можливості поновлення дозволу на використання гліфосату.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!