Дослідники встановили % втраченого врожаю сої та кукурудзи через покривні культури

Джерело:  SuperAgronom.com
покривні

Дослідження, які провели фахівці Стенфордського університету, показали, що покривні культури можуть знизити урожайність кукурудзи та сої.

Про це пише FutureFarming.

Зазначається, що в опублікованих результатах досліджень, проведених в основному регіоні вирощування сільськогосподарських культур США, зроблено висновок, що покривні культури знижують урожайність кукурудзи та сої та можуть призвести до непрямого впливу на навколишнє середовище через розширення вирощування.

Учені проаналізували 20 мільйонів акрів сільськогосподарських угідь кукурудзяного поясу США (у штатах Айова, Індіана, Міссурі, Огайо, Іллінойс та Мічиган), з них покривні культури були засіяні на 5% площ. Результати по них порівнювали з площами, де покривні культури не застосовували.

З’ясували, що в середньому на полях із покривними посівами урожайність кукурудзи знизилася на 5,5%, а сої — на 3,5%. Більші втрати врожаю кукурудзи, ймовірно, відображають більшу потребу культури в азотних добривах, хімічних речовинах, які також використовують і покривні культури. Так само останні споживають вологу, тобто можуть забирати її з ґрунту, особливо у посушливі періоди.

Дослідники порахували, що зниження врожайності прирівнюється до втрати близько 40 доларів США за акр для кукурудзи та 20 доларів США за акр для сої. Ця втрата в поєднанні з вартістю впровадження покривних культур — близько 40 доларів за акр — ускладнює довгострокове впровадження цієї практики, кажуть дослідники.

Втім, вони не заперечують, що загалом покривні культури можуть бути корисними. Цілком можливо, що переваги почнуть діяти через деякий час, і ймовірно, що фермери вдосконалюватимуть цю технологію. Потрібні додаткові дослідження. Наприклад, як один із варіантів удосконалення, — пошук інших культур як покривних, на заміну житу, яке американські фермери найчастіше використовують як покривну культуру.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!