Дощі у США та Бразилії покращують умови для сівби та розвитку посівів

Джерело:  GrainTrade
дождь

Увага трейдерів переміщається з погоди у Південній Америці до країн Північної півкулі, де починається сівба ярих культур. У США та Європі пройшли рясні опади, тоді як в Україні та на південному заході рф зберігається дефіцит вологи, хоча загалом погода сприятлива для сівби.

Цього тижня на Середньому Заході та Центральних і Південних рівнинах США пройшли сильні дощі, які продовжаться вихідними. Наступного тижня підвищення температури та додаткові опади дозволять прискорити сівбу ярих культур та покращать стан посівів озимої пшениці, який зараз майже вдвічі кращий, ніж торік. Аналітики сподіваються, що сприятлива погода квітня дозволить засіяти кукурудзою понад 90 млн акрів, які прогнозує USDA в останньому звіті.

На півночі та в центрі Бразилії зливи поповнюють запаси вологи та покращують стан посівів кукурудзи другого урожаю, сівба якої вже завершена. Наступного тижня циклон принесе довгоочікувані опади у південні штати, зокрема й Парану, але їх кількість буде недостатньою для відновлення запасів ґрунтової вологи напередодні сезону посухи. Агенція Datagro знизила прогноз урожаю сої в Бразилії у 2023/24 МР на 1 до 146,3 млн т, хоча прогноз виробництва кукурудзи залишила на рівні 114,9 млн т.

В Аргентині періодичні зливи сприяють розвитку посівів, але наступного тижня кількість опадів зменшиться, що дозволить прискорити збирання сої та кукурудзи. Прогнози виробництва сої та кукурудзи майже вдвічі перевищують торішні показники.

На заході та півночі Європи тривають дощі, які покращують стан посівів озимини та поповнюють запаси вологи (зокрема в Іспанії), але затримують сівбу ярих культур, особливо у Франції. Наступного тижня температури підвищаться, а інтенсивність опадів зменшиться, що дозволить прискорити сівбу.

В Україні зберігається дефіцит опадів, але зниження температури повітря зменшує втрати вологи, що дозволяє проводити сівбу ярих культур. Вихідними та на початку наступного тижня пройдуть періодичні дощі, а температури виростуть, що прискорить посівні роботи.

Наразі посіви озимих культур в Україні, Казахстані та рф знаходяться переважно у доброму та відмінному стані.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!