До кінця місяця з наших портів може бути експортовано 3 млн тонн агропродукції – Зеленський

Джерело:  АгроПравда
Україна

Про це розповів Президент України Володимир Зеленський під час свого відеозвернення.

Зокрема, за його словами, вже доставлено перший вантаж до Ефіопії. Маршрут був непростий: спочатку морем, потім вантажівками. Але сотні тисяч ефіопів реально врятовані від голоду.

Загалом же, як підкреслив Глава держави, українське продовольство було експортоване на три континенти. В Африку, в Азію і у Європу.

«Якщо детально, то 54 судна вже відправлені в Азію, 16 суден вже відправлені у Африку, 32 судна – у Європу, і частина з цього обсягу, до речі, знов-таки спрямовується потім в азійські та африканські країни», – зазначив він.

Володимир Зеленський наголосив, що заява росії про експорт абсолютної більшості українського зерна саме в європейські країни є відверто брехливою.

«На відміну від Росії ми не робимо расистського поділу світу на тих, хто заслуговує на безпеку, і хто нібито не заслуговує, на тих, хто заслуговує жити без голоду, і на тих, хто нібито не заслуговує. Ми підтримуємо всіх людей, усі країни. І ті, які нам допомагають, і ті, які поки утримуються від допомоги. І ті, які більш стабільні, і ті, які менш стабільні. Ще раз наголошую: Україна була, є й буде гарантом світової продовольчої безпеки», – акцентував Президент України.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!