До 2031 року ринок органічної оливкової олії зросте до $2,2 млрд, – прогноз

Джерело:  Oilword
оливкова олія

Органічна оливкова олія набирає обертів на міжнародних ринках. Зростання обсягу торгівлі оливковою олією в даний час забезпечується за рахунок органічного виробництва, оскільки ферми з вирощування органічних оливок також значно розширюються.

Дослідження Allied Market показує, що у 2021 році світовий ринок органічної оливкової олії оцінювався у 933 мільйони доларів.

Споживачі, які добре обізнані про переваги органічного землеробства та якість органічних продуктів, також охоче платять вищу ціну за органічну оливкову олію, сказав Нікос Ренієріс, власник El Renieris

Очікується, що у 2031 році ринок органічної оливкової олії зросте до 2,2 мільярда доларів за щорічного зростання майже на 9 відсотків.

Значна частка органічної оливкової олії експортується оптом у рамках ділових відносин (B2B). Очікується, що до 2031 року обсяг торгівлі органічною оливковою олією у форматі B2B перевищить 803 мільйони доларів. 2021 року він становив 357 мільйонів доларів.

Експерти називають зростаючу обізнаність споживачів про здорове харчування одним із факторів збільшення продажів органічних продуктів харчування.

“Споживачі, які добре обізнані про переваги органічного землеробства та якість органічних продуктів, також охоче платять вищу ціну за органічну оливкову олію”, – сказав Olive Oil Times Нікос Ренієріс, власник El Renieris, виробника оливкової олії та розливної компанії на Криті, Греція.

Державна політика також входить у гру. Одним із прикладів є стратегія Європейського союзу щодо розширення органічного землеробства, що передбачає переведення 25 відсотків усіх сільськогосподарських угідь у блоці на органічну основу до 2030 року.

Країни-виробники, такі як Туніс, експорт якого становить значну частину виробництва оливок, також повідомляють про значне зростання торгівлі органічною оливковою олією.

Хамед Дейлі Хассен, виконавчий директор Національного управління оливкової олії Тунісу, повідомив Olive Oil Times, що на органічну оливкову олію припадало 44 відсотки всього виробництва Тунісу в 2021 році, що перевищило 100 000 тонн. У 2012 році органічна оливкова олія становила менше 10 відсотків від усього обсягу виробництва.

Зростаюча частка виробництва органічної оливкової олії обумовлена зростаючим міжнародним попитом, головним чином розвинених країн.

“Безумовно, найбільш економічно розвинені ринки – це ті, які стимулюють продажі органічної оливкової олії”, – сказав Ренієріс, додавши, що продажі оливкової олії на Криті щорічно зростають.

Проте, на думку експортерів та імпортерів, зростання продажів органічної оливкової олії лише частково пов’язане з тенденцією попиту.

“Німецький ринок оливкової олії першого віджиму сильний, і частка органічної оливкової олії також зростає”, – сказав Olive Oil Times Массімо Борасо, виконавчий директор італійської платформи електронної комерції оливкової олії OlivYou. “Німецький споживач ще активніший у пошуку органічної оливкової олії, ніж італійська”.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!