Для аграріїв, які вирощуватимуть бавовник, розробляють програми підтримки

Джерело:  AgroPortal.ua
бавовник

Демополя з бавовником засіють цього року в Одеській області, а наступного сезону деякі господарства вже планують вирощувати цю культуру у великих обсягах.

Про це у інтерв’ю «Українській Службі Інформації» розповів народний депутат України, заступник голови Комітету парламенту з питань аграрної та земельної політики Степан Чернявський.

Він поясниув, що цьогоріч аграрії  будуть дивитися на врожайність та проблеми вирощування, які можуть бути шкідники, прорахують економічну складову вирощування бавовнику.

«Планується створення великого ланцюга підприємств, які будуть вирощувати бавовник не тільки як сировину для пороху, а й також як сировину для легкої промисловості та інших галузей, зокрема для олійного виробництва», — сказав парламентар, додавши, що за два-три роки регіон буде займатися цією культурою по максимуму.

Він зауважив, що аграрії півдня давно шукали культуру, щоб переключитись із вирощування зернових, яке стає дедалі менш прибутковим.

«З яких культур доцільно буде переходити на бавовник — стане відомо з часом. Але якщо наш аграрій або будь-який інвестор побачить у цьому прибуток, думаю, що проблем з інвестуванням не буде. Крім того, ще є домовленості з західними донорами, грантами, які на цьому етапі готові допомогти. Вони вже розробляють програми для підтримки аграріїв, які вирощуватимуть бавовну в Україні. Допомога буде надаватися фінансова або насінням. Вже є попередні домовленості, підтримка буде також надаватись у закупівлі комбайнів, техніки для збирання. Від 50 до 100 тисяч євро може надаватися підприємству. Ще додатково будуть надані кошти для посівів», — уточнив Степан Чернявський.

Позначки:

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!