Діамоній фосфат став найдорожчим добривом в Україні випередивши амофос

Джерело:  Latifundist
удобрения

За останні три тижня мінеральні добрива в Україні переважно здорожчали. Так, суттєво збільшився діапазон цін на амофос, діамоній фосфат та добрива NPK 16:16:16 і NPK 10:26:26. Водночас ціни на карбамід та КАС дещо знизились.

Таку думку висловив директор з маркетингу компанії «Українські мінеральні добрива» (UMF) Сергій Рубан в огляді ринку добрив для Latifundist.com.

За словами експерта, діамоній фосфат зайняв провідні цінові позиції випередивши амофос, який утримував пальму першості не один тиждень.

«Діамоній фосфат пропонують в діапазоні від 42 до 49,5 тис. грн за т. Водночас амофос можна придбати за ціною від 38 до 45 тис. грн за т», — зазначив експерт.

Карбамідза словами директора UMF, пропонують в діапазоні від 32 до 35 тис. грн за т.

За словами експерта, КАСи можна знайти за ціною 22-25,5 тис. грн за т, що на 1,5-2 тис грн за тонну менше, у порівнянні з прайсами UMF від 16 травня. Експерт додав, що діапазон цін на аміачну селітру. склав від 26 тис. грн до 28 тис. грн. за тонну.

Сергій Рубан наголосив, що за тонну сульфату амонію аграріям доводиться віддати від 17 до 21 тис. грн, а ось рідкий аміак відсутній на ринку. Причина — під час війни речовина становить підвищену небезпеку.

Переглянути детальніший список можна нижче.

Максимальна/мінімальна ціна на добрива станом на 7 червня
Максимальна/мінімальна ціна на добрива станом на 7 червня

Нагадаємо, що наразі найбільш вірогідним сценарієм залишається дефіцит добрив восени 2022 р. і навесні 2023 р. Але він буде менше очікуваного. Визначальною буде роль державної підтримки аграріїв.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!