Низький попит стримує зростання цін на пальмову олію – Містрі

Джерело:  Oilword
пальмовое масло

Очікується, що з цього моменту до червня малайзійська пальмова олія торгуватиметься за ціною 3700-4300 рингітів за метричну тонну, оскільки обмежені запаси компенсують слабкий попит, повідомив провідний галузевий аналітик Дораб Містрі.

У середу еталонна ціна торгувалася лише на рівні близько 3900 рингітів за тонну.

“Травень буде найважчим місяцем для пальмової олії”, – сказав Містрі, директор індійської компанії з виробництва споживчих товарів Godrej International, на конференції з прогнозів цін у Дубаї.

За його словами, динаміка цін на пальму в найближчі місяці залежатиме від виробництва пальмової олії у провідних країнах-виробниках та погоди у ключових країнах-виробниках сої у Північній Америці.

“Будь-яка погодна проблема в Північній Америці викличе смертельний запал”, – сказав Містрі.

На пальмову олію впливають зміни цін на родинні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

У березні Містрі прогнозував, що з цього моменту до червня пальмова олія коштуватиме від 3900 до 4500 рингітів за тонну.

Попит стримав потенціал зростання цін, оскільки останні кілька місяців був низьким через постачання конкуруючих олій за конкурентоспроможними цінами.

Постачання соняшникової олії від найбільших виробників України та роcії в 2023 році виявилися вищими за очікування, з’їдаючи частку ринку пальмової олії через зниження цін, додав він.

У середу він підтвердив, що у 2024 році виробництво пальмової олії, ймовірно, впаде на один мільйон метричних тонн у найбільшому у світі виробнику Індонезії та залишиться на колишньому рівні в Малайзії, другому за величиною виробнику.

Очікується, що світовий попит на олію з боку харчового та енергетичного секторів зросте на 6 млн тонн у 2023/24 році, але прогнозується, що постачання збільшаться на 4,1 млн тонн, сказав він.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!