Дефіциту добрив та ЗЗР на ринку нині немає, – фермери

Джерело:  AgroTimes
удобрения

Українські аграрії наразі активно готуються до весняної посівної: закуповують добрива, ЗЗР, насіння. Як розповідають фермери, дефіциту по жодній зі згаданих позицій на ринку наразі немає.

Як повідомив AgroTimes голова ФГ «Алігатор» Олександр Дорошенко (Дніпропетровська обл.), у господарстві вже закупили насіння, ЗЗР, контрактують добрива.

«Дефіциту по жодній із цих позицій нині на ринку немає, єдина проблема – ціна. В цілому собівартість вирощування культур зросла щонайменше вдвічі, як порівняти з 2021 роком», – зазначив аграрій.

Наприклад, карбамід у 2021 році коштував 18-20 тис. грн за тонну, а вже минулої весни купували його по 42 тис. грн, при тому що вартість зерна знизилась.

Але, за словами Олександра Дорошенка, завдяки оптимізованій технології вдається стабільно працювати навіть в таких умовах.

У ТОВ «Щедра Нива» на Вінниччині також уже закупили насіння, законтрактували добрива на лютий, ЗЗР – на березень.

«Жодних проблем ані з постачанням, ані з наявністю перелічених ресурсів у потрібних обсягах наразі немає. Тож маючи оптимізовану, продуману до дрібниць тенологію, бути ефективним цілком реально, хоч і з меншим прибутком», – зазначив головний агроном господарства Юрій Стахов’як у своїй колонці на AgroTimes.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!