«Данон в Україні» попередив щодо неможливості запуску заводу в Херсоні

Джерело:  AgroTimes
Danone

Так звана тимчасова окупаційна адміністрація в Херсоні намагається запустити роботу заводу, що належить групі компаній «Данон» у світі.

Про це повідомила компанія «Данон в Україні».

Ще в лютому 2022 року, щоб захистити своїх українських працівників, компанія закрила завод у Херсоні та надала підтримку в евакуації максимальній кількості своїх співробітників, які могли виїхати. Завод зазнав значних пошкоджень внаслідок бойових дій росії.

 «Ми втратили контроль над заводом і не віримо, що так звана тимчасова окупаційна адміністрація зможе відновити там роботу, – зазначив операційний директор «Данон в Україні» Іван Ханас. – Якщо завод все-таки буде часткововведений в експлуатацію, компанія «Данон в Україні» не зможе нести відповідальність за якість і процеси, що там забезпечуватимуться, враховуючи відсутність більшої частини працівників заводу та пошкодження обладнання».

Керівництво компанії в Україні наголошує, що у цій складній ситуації «Данон» не зможе гарантувати дотримання суворих стандартів безпечності харчових продуктів, які будуть випущені на заводі в таких умовах. У компанії впевнені, що наразі завод непридатний до запуску операційної діяльності.

Довідка

Міжнародна компанія «Данон» розвиває три напрями бізнесу – молочні продукти та продукти на рослинній основі, вода та спеціалізоване харчування.

В Україні група компаній «Данон» уже понад 20 років є виробником і дистриб’ютором широкого асортименту продуктів харчування. Випускає продукцію під торговими брендами «Активіа», «Актімель», Danone, «Живинка», «Простоквашино», «Простоквашино для малят», «Растішка», «Актуаль», «Даніссімо», Alpro та іншими. Виробничі потужності представлені двома заводами: «Данон Дніпро» (Херсон) і «Данон Кремез» (Кременчук).

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!