Дані з відправки агро продукції на експорт з портів Причорномор’я від УкрАгроКонсалт

Джерело:  УкрАгроКонсалт

Широкомасштабні військові дії на території України призвели до розриву ланцюжків поставок, різкого падіння експорту зерна, суттєвого зростання світових цін та дефіциту пропозиції продуктів харчування. Зважаючи на те, що сільськогосподарське виробництво в Україні заточене на експорт, зараз докладаються колосальні зусилля для того, щоб експортувати багатомільйонні запаси зернових, олійних культур, рослинних олій, шротів.

Важливість морських відвантажень важко переоцінити. Без повноцінного експорту виробництво сільгосппродукції фактично повністю втрачає прибутковість.

Великим досягненням є встановлення «зернового коридору», через який експортується товар з портів Великої Одеси. Обмежений доступ до Чорноморських та Азовських портів стимулює розвиток нових експортних терміналів як на сухопутному західному кордоні, так і в портах Ізмаїл та Рені.

Навантаження на порти, що залишилися, настільки високе, що вони не справляються з напливом товару. Міжнародні компанії також активно використовують потужності портів Болгарії та Румунії.

Тримайте руку на пульсі ринку та слідкуйте за розвитком агро експорту морськими суднами з портів України, Росії, Румунії та Болгарії з підпискою на LINE UP звіти від УкрАгроКонсалт.

Позначки:, , , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!