Цибуля «без сліз» номінована на премію Fruit Logistica Innovation Award

Новий сорт цибулі Sunions, яка не доводить кухарів до сліз, була номінована на премію Fruit Logistica Innovation Award.

За словами селекціонерів BASF на розробку сорту пішло більше 35 років досліджень та розробок, і вона стала першим на ринку солодким сортом цибулі “без сліз”. Сорт був розроблений шляхом природного схрещування.

BASF повідомив, що цей сорт отримав велику кількість позитивних відгуків споживачів під час випробувань, проведених Leatherhead Food Research. Експерти вважають, що продукт має гарні шанси виграти нагороду Fruit Logistica Innovation Award на однойменній берлінській виставці у квітні.

Ідея сорту виникла понад 35 років тому, коли селекціонер BASF Рік Вотсон захотів створити солодку цибулю, яку можна було б продавати в зимові місяці, на виході з овочесховища. У США, де виник сорт, є два цибульні сезони: сезон зимового зберігання, коли цибуля вивозиться зі сховищ протягом дев’яти місяців на рік, і тримісячний період свіжої цибулі влітку.

За словами фахівців компанії, солодка цибуля «без сліз» раніше не створювалася, і її було досить складно отримати генетично. BASF першим представив поки що єдину в своєму роді цибулю бренду Sunions для зберігання, яка поєднує в собі відсутність сліз і солодкий смак. Сорт був сертифікований як безслізний завдяки випробуванням, проведеним сенсорною лабораторією підрозділу насіння овочевих культур BASF та Університетом штату Огайо.

 

Агробізнес

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!