Укрзалізниця запропонує на аукціонах зерновози для експорту до інших країн

Джерело:  Rail.insider
зерновоз

АТ «Укрзалізниця» планує реалізовувати на торгах право користування зерновозами філії “Центр транспортної логістики” з відправленням до третіх країн. Про це розповів заступник директора департаменту комерційної роботи товариства Валерій Ткачов під час наради із представниками аграрного бізнесу 23 червня, передає Rail.insider.

Після вдалого проведення перших «воєнних» аукціонів у системі «Прозорро.Продажі» УЗ виставила на аукціон додаткові вагоновідправки у зерновозах. Йдеться про ще 78 вагонів з періодом навантаження з 1 по 5 липня.

Пропонується два лоти на щодень:

  • один лот на 50 вагонів по Україні (за винятком станцій Конотопської дирекції Південно-Західної залізниці, а також станцій регіональної філії Донецької залізниці);
  • один лот на 28 зерновозів із полігоном вивантаження «треті країни з перестановкою вагонів на візки іншої ширини колії».

Щодо другого лота уточнюється, що вагони мають бути оформлені однією груповою відправкою.

Торги відбудуться 24 червня. Стартова ціна — 2167 грн/добу.

Водночас заступник директора департаменту комерційної роботи АТ «Укрзалізниця» зауважив, що товариство планує і надалі реалізовувати свій рухомий склад через торги на «Прозорро.Продажі». Зокрема, також 24 червня розіграють вагоновідправки з датою навантаження 11—15 липня (торги щодо подачі вагонів з 6 по 10 липня тривають 23 червня).

На аукціони виставлено п’ять лотів, або 150 вагонів, на щодень:

  • один лот на 10 зерновозів,
  • два лоти на 20 вагонів,
  • два лоти на 50 зерновозів.

За словами посадовця, Укрзалізниця і в подальшому планує реалізовувати свій рухомий склад через аукціони, хоча не весь бізнеспідтримує таке рішення. Згодом передбачається збільшувати кількість вагоновідправок і розширювати діапазон надання вагонів різного типу у користування.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!