Цьогоріч на Івано-Франківщині аграрії збільшили посівні площі

Джерело:  Суспільне
сев

Цьогоріч на Івано-Франківщині посівні площі збільшилися приблизно на 5-8 тис. га в порівнянні з 2021 роком. Нові землі обробляють переважно аграрії з приватних господарств.

Про це розповів виконувач обов’язків директора департаменту агропромислового розвитку обласної військової адміністрації Степан Вінтонович.

З його слів, у 2022 році посівна відбувалася повільніше через дефіцит пального. Цьогоріч на Прикарпатті посадили більше картоплі. Окрім того, сіяли зернові культури: пшеницю, соняшник, кукурудзу та сою.

“Пальне є, але не в таких обсягах, якби хотілося, щоб ми могли зробити якісь запаси. Однак посівну кампанію практично закінчуємо. Як і планували, вже посіяли 90% ярих культур. Залишилися ярі культури пізньої групи: кукурудза, соя, соняшник. Їх посів завершимо протягом тижня-двох”, — розповів Степан Вінтонович.

Фінансування обласної програми підтримки агропромислової галузі, за словами Степана Вінтоновича, ще не затвердили. Натомість в області діє державна програма пільгового кредитування фермерів, які можуть отримати безвідсотковий кредит до 60 млн грн на пів року. На Івано-Франківщині такою підтримкою скористалися 88 господарств, які взяли орієнтовно 300 млн грн таких кредитів.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!