Ціни на свинину зросли: до сезонності приєднались нові чинники

Джерело:  AgroPortal.ua
свинина

Ціни на охолоджену свинину на полицях національних торговельних мереж упродовж квітня зросли на 8,4%.

Як говориться у повідомленні асоціації «Свинарі України», середня ціна кілограму охолодженої свинини у квітні становила 195,5 грн/кг, що на 8,4%, або на 15,2 грн/кг вище, ніж у березні.

«Найбільший приріст торкнувся сезонно популярної частини — ошийка, ціна якого підвищилася на 26,4 грн/кг, або 13,3% проти березневої середньої. Крім цього, як і місяцем раніше, помітно (+11%) підвищилися ціни на лопатку та тазостегнову частину — на 19,0 грн/кг та майже 18,0 грн/кг відповідно. Трохи менший приріст відчула ціна свинячої вирізки, підвищившись на 8,6%, або 17,8 грн/кг. Здороження решти позицій обмежилося 5-8%», — констатують в АСУ.

Як зазначають в асоціації, здороження свинини в квітні є типовою сезонною «поведінкою» цін, адже саме на цей місяць традиційно припадає святкування Великодня або підготовка до свята.

«У попередні роки за відсутності «форс-мажорів» на кшталт пандемії чи перших фаз повномасштабного вторгнення роздрібні ціни у квітні традиційно були на 5-7% вищими, ніж березневі. Цього ж року додатковими чинниками підтримки позитивної цінової динаміки стали мінімальний притік імпортної м’ясної сировини та обмеженість внутрішньої пропозиції через наразі менші, ніж у попередні роки, виробничі можливості вітчизняного свинарства. Тож така цінова динаміка відобразила позитивну зміну попиту на свинину на усіх рівнях — від забою до роздрібної полиці», — коментують у галузевому об’єднанні.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!