Ціни на свинину в Китаї впали приблизно на одну п’яту в порівнянні з минулим роком, але попри це попит залишається низьким

Джерело:  Meatinfo
Свинина Китай

Наприкінці січня на внутрішньому ринку свиней почалося зростання попиту на свиней напередодні новорічних свят. У поєднанні з підтримкою фермерів, які не хочуть продавати свиней і піднімати ціни, бійні постійно підвищували закупівельну ціну на свиней, щоб забезпечити ринкову пропозицію, що стимулювало зростання попиту на свиней. Очікується, що ціна на внутрішньому ринку свиней продовжуватиме зростати.

При цьому ціни на свинину впали приблизно на одну п’яту в порівнянні з минулим роком, але попри це попит залишається низьким. Попит на свинину в Китаї протягом кількох місяців був млявим, але його слабкість, навіть коли країна наближається до пікового святкового сезону, посилає потужний сигнал про споживання та надмірну пропозицію в другій за величиною економіці світу, оскільки зниження заробітної плати б’є по домогосподарствах і надає тиск на споживчі ціни.

Споживання свинини явно відстає від пропозиції. Китайські фермери збільшили виробництво у відповідь втрати від АЧС, а великомасштабні підприємства зайняли велику частку ринку. Перед Китаю припадає майже половина світового споживання виробництва свинини. Але минулого року споживання впало на 1 мільйон тонн приблизно до 54 мільйонів, за даними консалтингової компанії Shanghai JCI. Хоча це не драматично, це значне зниження.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!