Ціни на свинину почали підніматися після падіння

Джерело:  Delo

У кінці червня ціни на ринку живця свиней відновилися після раптового падіння у середині місяця. Середня ринкова ціна цього тижня становила 55,1 грн/кг.

Про це повідомляють аналітики Асоціації “Свинарі України”.

Цінові перемовини операторів ринку завершилися зростанням котирувань. Після раптового падіння, ціни частково відновили втрачені позиції.

Більшість товарних партій цього тижня закуповували по 55-56+ грн/кг, хоча в деяких випадках ціни були як вищі, так і нижчі. Середньозважена ринкова позначка цього тижня склала 55,1 грн/кг.

Фото 2 — Ціни на свинину почали підніматися після падіння

Відгуки операторів щодо ринкової активності суттєво різняться. Частина заготівельників повідомляє про епізодичні відмови від попередньо замовлених партій, інші констатують нездатність повністю задовольнити попит та отримують додаткові замовлення, тоді як решта зазначає відносну сталість продажів останніми тижнями.

Неоднорідність спостережень спричинена також і розбіжністю цін на охолоджені свинячі півтуші, що зумовлено широким діапазоном цін заготівлі та перехідними залишками з минулого тижня.

Переробники очікують подальшого зміцнення цін на живець. Водночас, вони зазначають, що тривалість позитивної цінової динаміки залежатиме від ступеня підвищення цін наступного тижня. Частина операторів сподівається на помірний підйом, який з більшою ймовірністю стане послідовним продовженням тенденції відновлення котирувань, а не точковою зміною.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!