Ціни на сою і кукурудзу на CBOT падають через тиск на пропозицію

Джерело:  Oilword
микс

Аналітики зазначають, що ф’ючерси на соєві боби на товарній біржі Чикаго різко впали на тлі великих запасів і сприятливої ​​погоди в Південній Америці, тоді як трейдери очікують результатів президентських виборів у США.

Листопадові ф’ючерси на соєві боби на CBOT закрилися зі зниженням на 8,5 цента до $9,87-3,4.

Грудневі ф’ючерси на соєвий шрот CBOT знизилися на 4,60 доларів до 305,80 доларів за коротку тонну, а грудневі ф’ючерси на соєву олію впали на 0,18 цента до 44,15 цента за фунт.

Міністерство сільського господарства США підтвердило приватні продажі 116 000 тонн соєвих бобів із США до Китаю для постачання у 2024/25 маркетинговому році, який розпочався 1 вересня.

У п’ятницю ціни на кукурудзу та сою впали після того, як у четвер вони досягли найвищих позначок за останні два тижні, коли Міністерство сільського господарства США повідомило про найбільший тижневий обсяг експортного продажу кукурудзи зі США за три роки, а також оголосило про зростання щоденних експортних продажів кукурудзи та сої.

Однак, за словами аналітика Hightower Report Ренді Плейса, подальші покупки після ралі були обмеженими, оскільки запаси цих культур залишаються дуже великими, а сприятлива погода у Південній Америці також стримує ціни на сою.

За словами трейдерів, спотові ставки на соєві боби, що відправляються баржами на термінали на узбережжі Мексиканської затоки США та відвантажуються на експорт, у п’ятницю залишалися стабільними на тлі високого попиту на короткострокові постачання та зростання витрат на фрахт.

Французький молочний гігант Danone припинив закупівлю сої в Бразилії і тепер закуповує її в країнах Азії, повідомив Reuters її фінансовий директор, напередодні введення правила Євросоюзу, який вимагає від компаній доводити, що вони не закуповують сою із земель, на яких було вирубано ліси.

Ф’ючерси на пшеницю на товарній біржі Чикаго в п’ятницю різко впали, оскільки на посушливих рівнинах США пройшли благотворні дощі, а ринок стежив за спробами росії регулювати експорт зерна.

Грудневі ф’ючерси на м’яку червонозернову пшеницю озиму на CBOT закрилися зі зниженням на 12,5 цента до 5,69 долара за бушель.

Грудневий ф’ючерс на тверду червонозерну пшеницю озиму в Канзас-Сіті знизився на 15 центів до 5,72 долара за бушель, а грудневий ф’ючерс на яру пшеницю в Міннеаполісі впав на 12,3/4 цента до 6,05,1 .

За даними компанії Maxar, дощі в пшеничному поясі США, які пройшли за останні кілька днів і прогнозуються наступного тижня, як очікується, позитивно вплинуть на врожай озимої пшениці, який постраждав від посухи.

Експорт пшениці з Аргентини може досягти 13,3 млн. тонн у сезоні 2024/25, що стане другим за величиною показником за всю історію спостережень, йдеться у звіті зернової біржі Росаріо, опублікованому у п’ятницю.

Трейдери продовжують оцінювати зусилля росії зі створення міжнародної зернової біржі серед країн БРІКС, що входять до групи країн з ринками, що формуються, а також інші заходи, які можуть виключити постачальників з міжнародного тендерного процесу.

Ф’ючерси на кукурудзу на товарній біржі Чикаго знизилися в п’ятницю, оскільки фіксація прибутку і великі запаси компенсували зростання експортних продажів.

Найактивніший ф’ючерс на кукурудзу у грудні на CBOT знизився на 6,1/4 цента до 4,15,1/4 долара за бушель.

У п’ятницю Міністерство сільського господарства США підтвердило приватний продаж 136 000 тонн кукурудзи зі США до Мексики, що стало останнім із серії щоденних оголошень про продаж кукурудзи.

Загальний обсяг виробництва зерна в Китаї цього року має перевищити рекордні 700 мільйонів метричних тонн, сказав ключовий чиновник міністерства сільського господарства, що вище за врожай 2023 року в 695,41 мільйона тонн, показали дані Національного бюро статистики. Однак посіви кукурудзи досі не відповідають вимогам, сказав Чжан Сінван, заступник міністра сільського господарства та сільських справ.

За даними європейських трейдерів, отриманих у п’ятницю, іранський державний імпортер кормів для тварин SLAL, як вважають, попередньо закупив близько 120 тисяч тонн кукурудзи для корму для тварин на міжнародному тендері цього тижня.

Ф’ючерси на канолу на Intercontinental Exchange закрилися зростанням у п’ятницю.

Поточні ідеї про те, що врожай каноли в Канаді, ймовірно, буде значно нижчим за оцінку Статистичного управління Канади в 18,98 млн тонн, продовжували підтримувати ринок. Низка прогнозів оцінюють виробництво каноли в 18–18,5 млн тонн. StatCan планує опублікувати свій наступний звіт про врожай у грудні.

Хоча зростання цін на сиру нафту підтримало рослинні масла, чиказький соєвий комплекс, малазійська пальмова олія та європейський ріпак сьогодні відступили.

Незважаючи на те, що експорт каноли за тиждень, що закінчився 20 жовтня, виявився нижчим, ніж тиждень тому, і склав 253 000 тонн, Канадська комісія із зерна повідомила, що з початку року експорт склав 2,59 млн тонн.

Це більш ніж удвічі перевищує обсяг, відправлений за кордон у цей же час минулого року.

Січневий контракт на канолу залишався значно нижчим від основних ковзних середніх. Маржа переробки каноли була вищою, а січнева позиція зросла більш ніж на C$100 за тонну вище за ф’ючерс.

Канадський долар знизився до 72,04 цента США в п’ятницю вдень порівняно із закриттям четверга на рівні 72,23.

Ціни вказані в канадських доларах за метричну тонну:

Листопад 641,40+2,80

Січень 654,90+1,90

Березень 663,60+1,00

Травень 668,70+0,80

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!