Ціни на соєві боби на CBOT зростають через побоювання посухи у Бразилії

Джерело:  Oilworld
доллар

Ф’ючерси на сою на товарній біржі Чикаго виросли в середу на тлі раунду коротких продажів, викликаного побоюваннями з приводу спекотної і сухої погоди в Бразилії, найбільшому виробнику, яка може поставити під загрозу посів сої, повідомили трейдери.

Листопадові ф’ючерси на соєві боби на CBOT зросли на 8 центів до 10,14 доларів за бушель.

Грудневі ф’ючерси на соєвий шрот CBOT знизилися на 10 центів до 321,40 долара за коротку тонну, а грудневі ф’ючерси на соєву олію зросли на 0,43 цента і закрилися на рівні 40,31 цента за фунт.

Затримка сезону дощів у Бразилії призвела до зниження рівня вологи у низці районів країни, зокрема в Мату-Гросу, одному з найбільших штатів Бразилії з вирощування сої, йдеться в аналітичній записці Maxar.

Проте бразильське статистичне агентство Conab у вівторок, як і раніше, прогнозує врожай сої в країні в 2024/25 році на рівні 166,28 млн тонн, що на 12,8% більше, ніж у попередньому сезоні.

Трейдери кажуть, що відсутність опадів не стане тривожним сигналом, якщо посуха не триватиме до жовтня, що може серйозно затримати посадку сої.

Трейдери уважно стежать за перебігом збору врожаю в США.

Ф’ючерси на пшеницю в Чикаго рухалися вгору і вниз, але в середу не змінилися, оскільки трейдери зіставляли зниження врожайності пшениці в Європейському Союзі із сильним експортним потоком з країн Чорного моря.

Ф’ючерси на м’яку червонозерну пшеницю озиму на CBOT у грудні залишилися незмінними і склали 5,75-3/4 дол. за бушель.

Грудневий ф’ючерс на тверду червонозерну пшеницю озиму на KC впав на 1,5 цента до 5,78,5 долара за бушель, а грудневий ф’ючерс на яру пшеницю MGEX залишився на колишньому рівні 6,21 долара за бушель.

FranceAgriMer знизила прогноз експорту м’якої пшениці з Франції в 2024/25 році після того, як спричинений дощами врожай призвів до скорочення постачань у країну-найбільшого виробника зерна в Європейському союзі.

Україна поки що зберегла прогноз сівби озимої пшениці на 2025 рік на площі 4,5–5 млн га, незважаючи на посуху, що охопила практично всі регіони, повідомив перший заступник міністра сільського господарства країни.

Ф’ючерси на кукурудзу на товарній біржі Чикаго виросли в середу на тлі тиску з боку врожаю, хоча учасники галузі, як і раніше, не поспішають робити серйозні кроки на ранніх стадіях збору врожаю кукурудзи в США.

Ф’ючерси на кукурудзу на CBOT у вересні зросли на 1/4 цента до $4,12-3/4 за бушель.

Очікування високого врожаю чинили сильний тиск на ф’ючерси на сою та кукурудзу в Чикаго.

Збирання кукурудзи відбувається повним ходом на значній території США, хоча прогнозовані на ці вихідні дощі в деяких районах Середнього Заходу США можуть перешкодити збиранню врожаю.

У середу на ринку ф’ючерсів на канолі ICE Futures зберігалася позитивна динаміка за значної підтримки з боку рослинних олій.

Чиказька соєва олія, європейська ріпакова олія та малазійська пальмова олія виросли. Однак сира нафта залишилася трохи вищою, не змінившись.

На думку одного аналітика, у листопаді ціна на ріпак може сягнути 600 канадських доларів за тонну, а потім може зрости до 625 канадських доларів за тонну.

У середині дня канадський долар виріс на одну десяту цента США порівняно із закриттям вівторка. Федеральна резервна система США оголосила у середу про зниження ключової процентної ставки на піввідсотка, що стало першим зниженням за чотири роки.

Розрахункові ціни вказані у канадських доларах за метричну тонну.

Листопад 583,10+8,70

Січень 595,70 +8,30

Березень 607,40 +8,30

Травень 616,20 +8,60

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!