Ціни на соєві боби на CBOT знижуються

Джерело:  Oilworld
доллар

Ф’ючерси на сою на товарній біржі Чикаго у вівторок впали до мінімуму за півтора місяці через тиск з боку зовнішніх ринків, включаючи сиру нафту, а також через дощі, що заповнили сухі грунти в Бразилії, найбільшому виробнику сої.

Листопадові ф’ючерси на соєві боби на CBOT знизилися на 5 центів до $9,91 за бушель після досягнення найнижчого рівня з 29 серпня.

Найактивніший грудневий соєвий шрот закрився зі зниженням на $3,50 до $311,80 за коротку тонну. Груднева соєва олія закрилася зі зростанням на 0,55 цента до 42,45 цента за фунт.

У вівторок ринки зерна опинилися під тиском зовнішніх ринків, включаючи падіння цін на сиру нафту більш ніж на 4% та відкот основних фондових індексів.

Дощова погода у Бразилії та прогнози на наступні 10 днів заповнили вологість ґрунту, оскільки фермери прагнуть прискорити посадку. Суха погода затримала початок посадки на початку цього місяця.

Суха погода на більшій частині Середнього Заходу США дозволила фермерам продовжити збирання врожаю, який, за словами Міністерства сільського господарства США, стане найбільшим урожаєм за всю історію спостережень.

Очікується, що Міністерство сільського господарства США повідомить про завершення збирання врожаю сої на 64% у щотижневому звіті про хід збирання, який має бути опубліковано пізніше у вівторок.

У вівторок Міністерство сільського господарства США підтвердило приватний продаж 131 000 тонн соєвих бобів із США для постачання до Китаю в 2024/25 маркетинговому році.

Національна асоціація переробників олійних культур заявила, що переробка сої в США у вересні підскочила до 177,320 млн. бушелів з майже трирічного мінімуму в попередньому місяці. NOPA також оцінила запаси соєвої олії у 1,066 млрд фунтів, що є найнижчим показником майже за десятиліття.

За даними Міністерства сільського господарства США, минулого тижня було перевірено 1575467 тонн соєвих бобів із США для експорту, що відповідає торговим оцінкам.

Ф’ючерси на пшеницю на товарній біржі Чикаго у вівторок впали третю сесію поспіль на тлі більш широкого розпродажу на товарному ринку, а також на тлі того, що прогнози про дощі в сільськогосподарському поясі Чорного моря пом’якшили побоювання з приводу поставок з цього житничного регіону.

Грудневий ф’ючерс на м’яку червонозерну пшеницю озиму на CBOT знизився на 5,3/4 цента до 5,79,5 долара за бушель, що є двотижневим мінімумом.

Груднева тверда червонозерна пшениця озима в Канзас-Сіті востаннє торгувалася на 5,5 цента нижче, по $5,84,5 за бушель, а груднева яра пшениця в Міннеаполісі знизилася на 10,4 цента, по $6,16,5 за бушель .

Ринок зосередився на очікуваних найближчими днями на півдні росії зливах, які можуть допомогти сівбі.

Міністерство сільського господарства США у вівторок підтвердило приватний продаж 120 000 тонн м’якої краснозерної озимої пшениці для відправки до Мексики в 2024/25 маркетинговому році.

За даними Міністерства сільського господарства США, минулого тижня було перевірено 371 тисячу тонн американської пшениці для експорту, що відповідає торговим оцінкам.

Міністерство сільського господарства США має оновити свій щотижневий звіт про перебіг посівів у вівторок. Аналітики, опитані агентством Reuters, очікують, що агентство повідомить про завершення сівби озимої пшениці в США на 65%, що вище за 51% тижнем раніше.

Міністерство сільського господарства Франції у вівторок ще більше знизило свої оцінки врожаю м’якої пшениці в країні, яка постраждала від дощів.

Ф’ючерси на кукурудзу на товарній біржі Чикаго у вівторок впали до місячного мінімуму через тиск з боку падаючих ринків сирої нафти і акцій, а також через те, що дощі в Бразилії послабили побоювання з приводу посушливого початку посівної.

Груднева кукурудза CBOT знизилася на 7 центів до $4.01-1/4 за бушель. Базовий контракт досяг мінімуму $4.00-1/2 за бушель, найнижчого значення з 12 вересня.

У вівторок ринки зерна опинилися під тиском зовнішніх ринків, включаючи падіння цін на сиру нафту більш ніж на 4% та відкот основних фондових індексів.

Дощова погода у Бразилії та прогнози на наступні 10 днів заповнили вологість ґрунту, оскільки фермери прагнуть прискорити посадку. Суха погода затримала початок посадки на початку цього місяця.

Суха погода на більшій частині Середнього Заходу США також дозволила фермерам продовжити збирання врожаю, який, за оцінками Міністерства сільського господарства США, стане другим урожаєм за всю історію спостережень.

Аналітики, опитані Reuters, очікують, що збирання кукурудзи буде завершено на 44%. Міністерство сільського господарства США має оновити свою щотижневу оцінку ходу збирання врожаю пізніше у вівторок.

За даними Міністерства сільського господарства США, минулого тижня було перевірено 430 323 тонни американської кукурудзи для експорту, що нижче від торгових очікувань.

Ринок ф’ючерсів на канолу на ICE Futures ослаб, опустившись нижче за найближчий рівень підтримки графіка, оскільки активність відновилася після вихідних, присвячених Дню подяки.

Чиказький соєвий комплекс різко впав у понеділок, коли ринок каноли було закрито. Соєві боби залишалися спрямованими вниз у вівторок, хоча відновлення соєвої олії допомогло стримати падіння каноли. Втрати сирої нафти були ще одним ведмежим фактором.

Листопадові ціни на ріпак опустилися нижче за 600 канадських доларів за тонну, що з технічного погляду було ведмежим чинником.

Повідомляється, що спекулянти відкривають нові короткі позиції після фіксації прибутку та покриття деяких своїх попередніх ведмежих ставок за останні тижні.

Розрахункові ціни вказані у канадських доларах за метричну тонну.

Листопад 598,10 -16,30

Січень. 609,80 -17,00

Березень 620,90 -17,50

Травень 629,30 -17,30

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!