Ціни на соняшник на Полтавщині становлять близько 15 тис. грн/т

Джерело:  AgroTimes
подсолнечник

Територіальне розташування Полтавщини робить дорогою логістику як до портів Великої Одеси та Дунаю, так і до західних кордонів.

Про це у своїй колонці для АgroТimes розповів директор СФГ «АСТРА.» Роман Горобець.

За його словами, враховуючи вартість логістики до портів та кордонів, у господарстві намагаються знайти покупців нашої продукції з невеликим плечем доставки.

Роман Горобець розповів, що наразі ціна в Полтавській області за пшеницю становить близько 6 тис. грн/т з ПДВ, вартість соняшника – близько 15 тис. грн/т з ПДВ, сої – близько 13 тис. грн/т з ПДВ.

«У нас є певні домовленості із внутрішніми споживачами по фуражній пшениці. Є сподівання, що й продовольчу пшеницю, сою та соняшник купуватимуть на території України, як це було і раніше. Скоріш за все, кукурудзу також заберуть внутрішні споживачі, адже є певні домовленості і в межах області, і в інших регіонах. Враховуючи витрати на логістику та вартість оренди автівок, не можу сказати, що ціна на агропродукцію у області занизька, тому й експортні логістичні ланцюжки поки не вибудовували», – констатував СФГ «АСТРА.».

Нагадаємо, соняшникова олія та кукурудза – лідери за вартістю експорту у серпні.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!