Ціни на рис в Індії впали до рекордно низького рівня

Джерело:  IDK
рис

Ціни на пропарений рис, що експортується з Індії, цього тижня знизилися з рекордних максимумів, оскільки покупці шукали дешевші пропозиції в інших місцях, тоді як слабкіший бат чинив тиск на тайські ціни.

Пропарений сорт RI-INBKN5-P1 від провідного експортера Індії цього тижня котирувався за ціною 548–555 доларів за метричну тонну порівняно з 552–560 доларами минулого тижня.

Африканські покупці, які вагаються щодо поточного рівня цін, шукають дешевші альтернативи, повідомив дилер глобального торгового дому з Мумбаї.

Індійські торговці підписують кілька нових контрактів на експорт пропареного рису після того, як митники змінили метод розрахунку 20% експортного мита, що призвело до вищого збору, повідомили Reuters чотири представники галузі на початку цього тижня.

Таїландський рис RI-THBKN5-P1 із вмістом подрібненого 5% у четвер торгувався за ціною 615 доларів за тонну порівняно з 620 до 622 доларів, котирувалися минулого тижня.

Трейдери пояснили падіння слабким батом та конкуренцією з боку сусіднього В’єтнаму, що змусило багатьох тайських експортерів знизити ціни.

За словами трейдера з Бангкока, існує певний попит на таких ринках, як Індонезія та Філіппіни, але великих угод немає.

За словами трейдера, ситуація з постачанням залишається незмінною, на ринок надходять нові постачання рису.

Тим часом, в’єтнамський рис RI-VNBKN5-P1 із вмістом 5% пропонувався за ціною 585 доларів за тонну порівняно із 580 доларами тиждень тому.

“Експортні ціни на рис трохи зросли після того, як цього тижня внутрішні ціни на рис зросли через збільшення закупівель з боку експортерів та переробників”, – сказав трейдер з Хошиміну.

Попередні дані про відвантаження показали, що в березні в порту Хошимина буде завантажено 450 250 тонн рису, причому більша частина рису вирушить на Філіппіни та Індонезію.

Бангладеш розподілила 150 000 тонн рису серед 5 мільйонів сімей за субсидованими цінами перед священним для мусульман місяцем Рамадан, повідомив міністр продовольства країни.

Уряд щосили намагається контролювати ціни на основні види зерна, незважаючи на хороший урожай та запаси.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!